Milyen szókincsfejlesztő angol nyelvű könyvek vannak?
Az egyik kérdés alatt a válaszok között írta valaki, hogy vannak 200, 500, 1000 stb. szavas "regények", amiket olvasva fejleszteni lehet a szókincset. Az illető kicsi, fekete könyvekről írt. Meg tudná valaki mondani pontosan, hogy milyen paraméterei vannak ezeknek a könyveknek? Cím, esetleg kiadó stb.
Illetve érdekelne még egy másik könyv is. Anno egy ismerősömnél láttam egy olyan könyvet, ami félig magyarul, félig angolul íródott (kissé vicces stílusban), ennek is a szókincsfejlesztés volt a célja. Tudja valaki, hogy melyik ez a könyv?
Érdekelnének ehhez hasonló könyvek, ha tudtok ezeken kívül is ajánlani ilyesmit.
egy példa:
Oxford University Press kiadásában számos könyv megjelent.Nézelődj a libri.hu -n ,alexandra.hu-n
Az első kérdésre:
Az Oxford Bookworms sorozatra gondolsz szerintem, én csak ajánlani tudom. Az x száz szó a használt szókincs nagyságára vonatkozik. Az, hogy milyen címek vannak... rengeteg. A legtöbb világirodalmi alkotás megvan könnyítettben. Én pl találkoztam a Drakulával is :)
A második kérdésre:
ilyen "kétnyelvű" például ez is: Werner Lansburgh - Viszontlátás New-Seeval.
Kicsit hosszú link, de jó helyre visz :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!