A diplomás szakoknál, milyen nyelvvizsga kell, szakmai közép vagy felőfokú általános, de középfokú általános nyelvvizsga nem elég?
Nem az egyetem, hanem a szak határozza meg a nyelvvizsga kritériumokat!
Én turizmus szakos voltam a KJF-en, a szakon 2 szakmai középfokot kértek, és ugyanezt kérték volna a BGF-en vagy pl. a Szolnoki Főiskolán is, mert a szakhoz ez tartozik...
Szakmai nyelvvizsgákat többnyire csak 'hasznos' nyelvekből lehet letenni (angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz) szóval nem eszperantó vagy lovári vagy ilyen izék :D
Jah és a szakmai közápfokot kiváltja 1 általános felsőfok, de csak 1-et.
Kedves Harmadik, tényleg nem kötözködni akarok, de az általad leírtak alól saját példámból tudom, hogy vannak kivételek. Az adott egyetemen szakon belül eltérések vannak, ebben 100%-ig igazad van, de pl. a gyógyszerészképzésnél egységesen közép C nyelvvizsgát írnak elő élő világ-, vagy etnikai kisebbségi nyelvből (tehát akár lovárit is) a vidéki egyetemek, míg a SOTE két nyelvvizsgát kér, és az egyiket kiköti, hogy csak angol nyelvből lehet.
A Kérdezőnek továbbra is azt tudom tanácsolni, hogy a tanulmányi osztályon érdeklődjön a konkrétumokról, de ha szakmai közepet kérnek, akkor az általános közepet szinte 1000%, hogy nem fogadják el, esetleg az általános felsőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!