Szerintetek, hogyan érdemes kandzsikat tanulni?
Előszőr is, rosszul hallottad, koukou végére 2136, úgy nevezett, jouyou kanjit tanulnak meg. Ez 3 shou, 3 chuu és 3 koukou évet jelent, azaz 9-t. Ezt is 1006 (első 6), és 1130 (utolsó 3) lebontásban.
Aztán, "szót". Egy kanji nem egy szót jelent, ha nem tudod az alapvető kombinációkat (5-től, akár 20-ig), akkor nagyából semmit sem érsz vele.
Én alapvetően hetente tanulok meg 10-t. Szombaton kikeresem őket, átnézem a vonássorrendet, kiírom a kombinációkat majd a hét alatt ismételgetem. Illetve időről időre a régieket is átismétlem.
Továbbá ha sokat találkozok egy ismeretlen kanjival, akkor azt kiírom és mellette csak 1-2 kombinációval vagy csak magábanvaló jelentésével megtanulom.
És emellet az iskola is ad kanjikat, amelyek nagy részét már ismer, így azok kombincáióit is kiírom és magtanulom.
Kedves Kérdező!
Hadd kérdezzek vissza: hogyan tanulod a japán nyelv többi részét? (hallott szövegértés, beszéd, nyelvtan, nyelvi formák, olvasott szövegértés, fogalmazás stb.)?
James W. Heisig: Megjegyezhető kandzsik
Ez a könyv egy nagyon jó módszert mutat kandzsik megtanulására. Én nem vagyok az a jó memóriával rendelkező ember, nagyon nehezen megy a magolás, de így élvezem a kandzsik tanulását, és olvasással megtanulom őket, nem kell magolnom. Itt egy link, ahol pdf-ben letudod szedni az első fejezetet, olvasgass bele, szerintem neked való tanulási nódszer:) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!