Melyiktől fejlődne jobban az angol tudásom?
Figyelt kérdés
Már lassan 1 éve nem használtam az angolt. És arra gondoltam, hogy 1 könyvet elolvasok angol nyelven vagy pedig nyelvkönyvekből állok neki megint. Nyelvvizsgám van már, de szeretném visszahozni a szintet és fejleszteni. Szerintem a külföldi irodalom hasznosabb lenne, de azért megkérdezem a ti véleményeteket is.2012. ápr. 18. 11:07
1/3 anonim válasza:
Könyvet preferálom.
De csinálhatsz több dolgot egyszerre.
-könyv olvasás
-könyv hallgatása, én olyat szoktam, amit már jól ismerek, így nem baj, ha a hallgatásból kevesebbet értek meg. A 100 évnél idősebb könyvek közül majdnem mindnek van ingyenes hangoskönyv formája
-új sorozat, angol felirattal: olyat nézek, ami érdekel, így a nyelvi korlát nem olyan vészes
-kedvenc sorozat, felirat nélkül: mivel már láttam többször felirat nélkül is tudom követni.
2/3 A kérdező kommentje:
Sorozatokat én is angolul szoktam nézni. (Supernatural, The big bang theory, The walking dead, Game of thrones) És most a game of thrones-t szeretném elkezdeni könyvben angolul.
2012. ápr. 18. 13:15
3/3 anonim válasza:
A könyvnek csak akkor van értelme, ha a szavakat, amiket eddig nem értettél belőle, megtanulod. Csak átfutni nincs akkora haszna. Jók a filmek is, és ha keresel egy korod beli, angolban jobb diákot, magántanárt,vagy havert, akivel rendszeresen heti 1-2x elbeszélgettek minden féléről. Szóban jobban lehet fejlődni így. A kulcs ebben is a rendszeresség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!