Kitex nyelvvizsga írásbeli részén a levélírásnál bele lehet javítani a megoldólapba?
mármint van egy piszkozatlap meg egy megoldó amire a kész fogalmazást kell felvinni, de ha egyszerre arra írok mert kevés az idő és hibázok lehet bele javítani?
aki volt már ezen a vizsgán válaszolhatna, köszönöm.
A levélnél az egyértelmű javítást elfogadják a megoldólapon (áthúzás, zárójelezés, csillagozás), a piszkozati lapot nem veszik figyelembe, tehát amit oda írsz az olyan, mintha nem is írtad volna le...
A többi feladatrésznél (szövegértés, magnó, ahol betűjeles (ABCDEFG...) válaszok és X-elős megoldások vannak, ott nem lehet javítani) persze a feladatlapon firkálhatsz össze-vissza magadnak, áthúzhatsz bármilyen megoldást, de a végleges megoldólapon, amit ők vesznek kézbe, ott nem fogadják el a javítást.
Mikor mész, milyenre?
köszönöm a válaszod:)
igaz most már lezajlott a vizsga, a májusin voltam idegenforgalmi angolon és hála istennek sikerült:)
a vizsgáztatók is nagyon szimpatikusak voltak meg az egész olyan vizsgázóbarát volt sztem.
ráadásul egy nagy kihagyás után lett meg (mármint évekig nem foglalkoztam angollal) szóval meg is lepett a dolog:)
szóval megvan ez a lényeg, egyébként nem tudod véletlenül hogy sima középfokon milyet érdemes letenni (most már mondjuk német) nekem TELC-et ajánlották.
Szerintem se nehéz a kitex, nekem is csak pozitív élményeim vannak róluk :) németből és angolból is megcsináltam a diplomám miatt.
Te is a suli miatt csináltad a Kitex id.fog. vizsgát? Csak mert oda 2 szakmai kell, és 2 különböző nyelvből... (turizmus - vendéglátás alapszak) vagy mi máshoz tetted le? Amúgy az egyik kiváltható egy (általános) felsőfokúval (C1 komplex) is.
jaja diploma miatt kellett nekem is, bár én gazdasági alapszakon végeztem, nekünk is kikötötték h szakmai kell de azt nem h milyen, szóval ez az idegenforgalmis vhogy jobban tetszett ezért ezt csináltam.
te most mesterképzést végzed?
Értem. Nem tudtam, hogy a gazdász szakon is lehet turizmusból vizsgázni :D
Nem mentem mesterre, munkát keresek, dolgozni szeretnék. És mellé tovább fejleszteni a nyelvtudásom :P
látod látod milyen ez a világ.)
én is most vhogy a kettő között filózom állás is kellene meg tanulni is szeretnék, tehát ez már egy másik történet:)
egyébként ha nem vok túl indiszkrét te milyen alapszakon végeztél és eddig milyenek az álláskeresési tapasztalatok?
tényleg érdekel.
Kodolányi - Turizmus - vendéglátás szak. (Diploma + 2 szakmai nyelvvizsga - német, angol)
Munka a környékemen semmi, Pest/Balcsi nem megoldható számomra, külföldre pedig nem jutok ki :/
Marad az átképzés és a pályamódosítás :(
Ilyen ez a világ :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!