Meg lehet tanulni a finn nyelvet autodidakta módon?
Sajnos nincsen pénzem tanfolyamra menni, viszont érdekel a nyelvtanulás. Angolul középhaladó szinten írok és beszélek.
Finn nyelvet szeretném megtanulni legalább az alapokat.
Hogy kezdjek neki? Egyáltalán meg lehet tanulni egyedül?
Illetve még egy olyan kérdés, hogy melyik nyelvet ajánlanátok még? Német, spanyol stb?
Bármilyen nyelven meg lehet tanulni egyedül. Inkább az a kérdés, hogy mennyi idő alatt.
A finn olyan szempontból annyira nem szerencsés, hogy ahhoz magyar nyelvű ingyenes anyagot nem sokat fogsz találni.
Német-spanyol-francia-olaszhoz biztos, hogy nagyságrendekkel több érhető el.
Szerintem ez a 4 nyelv nagyjából egyformán lehet hasznos.
Míg a finn nyelv bizonyára nem az.
Itt egy blog a finn nyelv tanulásáról, nem volt hosszú életű, de az megtalálod benne, hogy az illető hogy kezdte.
Mindent meg lehet, de fontos megjegyezni, hogy a finn-nél jelentős a távolság a hétköznapi beszélt nyelv és a hivatalos között. Egyszerűen mintha "kiesnének" szótagok a szavakból. Tehát helyszíni tapasztalatok szerzése nagyon fontos.
Amúgy ha az a kérdés, hogy mit érdemes tanulni, akkor a te helyedben az angolt fejleszteni felsőfokig, aztán a jöhet a német, vagy esetleg a francia vagy orosz. A finn kis nyelv, jelentősége igen kicsi, csak hobbiként van értelme foglalkozni vele.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Én hobbiból szeretném megtanulni a finn nyelvet, mert érdekel, tetszik és nagy álmom egyszer eljutni Finnországba is (akár csak pár napra, hétre vagy több időre, ezt az élet eldönti majd..)
Azért is tetszik, mert nem tömegnyelv, nem mindenki ezt tanulja és én büszke lennék magamra, ha elmondhatnám, hogy én igenis tudok finnül :)
Angolban a felsőfokig nem állok meg, azt is tanulom.
Angolon keresztül tanulni finnül nem semmi, tetszik az ötlet :) Szeretem a kihívásokat :D
Ja és hogy kivel fogok finnül beszélgetni? Van egy nemzetközi ismerkedős, közösségi oldal, ahol már pár finn emberkével megismerkedtem, de csak angolul beszéltünk eddig. Szóval ezzel nem lenne gond. Még akár skype-ozni is tudnék velük, ha már ott tartok :)
Egyszer egyik lány egyik kedvenc finn nyelvű dalát lefordította nekem angolra és teljesen megértettem :)
Németen pedig azért gondolkodom, mert több esélyem lenne, hogy egyszer Ausztriában, Svájcban vagy hasonló országba ki tudnék menni dolgozni.
Spanyol meg szimplán csak tetszik :) Nagyon sok nyelvet megtanulnék, ha tehetném :D
Francia viszont egyáltalán nem tetszik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!