A pannon nyelvvizsga nemzetközileg elfogadott?
Mit értesz nemzetközileg elfogadott alatt?
A Pannon nyelvvizsga államilag elfogadott (akkreditált), ami azt jelenti, hogy jár érte többletpont a felvételin, kiválthatja a diplomát és a munkahelyeken is elfogadják.
Mint bármelyik másik magyar kétnyelvű nyelvvizsga.
Nemzetközi bizonyítvány nem jár mellé, mint pl. az ECL, TELC, ÖSD, Goethe, Cambridge, stb. nyelvvizsgák esetében. Külföldön nem feltétlen nézik a papírt, ott a nyelvtudás számít. Persze ha külföldön akarsz továbbtanulni, oda nem lesz jó, abban az esetben teljes mértékben az iskolához kell alkalmazkodni.
"Külföldön nem feltétlen nézik a papírt, ott a nyelvtudás számít."
Akkor ezek alapján pénzkidobás lenne a nemzetközileg elismert nyelvvizsga ára, ha külföldre tervezem a jövőmet munkát illetően? Vagyis akkor elég, ha ténylegesen tudom a nyelvet használni, mert pl. az interjún úgyis az alapján mérlegelnek nyelvtudást illetően?
Bocsánat az OFFért.
Amúgy a Pannon nyelvvizsga államilag elismert, de nem nemzetközi.
Szia!
Szerintem ez is munkahelyfüggő.
Több ismerősöm kapott már munkát nyelvvizsgapapír nélkül is közvetítő cég által külföldön, igaz szakmunkát végeznek, de hivatalosan dolgoznak és jól is keresnek, a nyelvtudásuk éppen elég, természetesen folyamatosan fejlődnek, de hangsúlyozom, nincs még csak alapfokú nyelvvizsgájuk sem és nem is akarnak nyelvvizsgázni, mert nem kell nekik.
Nekem középfokú szakai nyelvvizsgáim vannak (egynyelvű, de magyar vizsgaközpontú, nem nemzetközi) és alap diplomám, munkát keresek, de még nem kaptam. Állásinterjún már voltam, megkérdezték milyen nyelveket beszélek, elmondtam, hogy angolul és németül is középfokon, vannak nyelvvizsgáim, azt válaszolta az őt nem érdekli. :D
Ha azt válaszoltam volna, igen van Goethe Xfokú, arra is biztos ugyanezt mondta volna, mert nem a papírra megy és a vizsgaközpontra, hanem a tényleges nyelvtudásra, és azt ő 3 mondatból felméri milyen szinten vagy.
Azért ha mindenképp nyelvvizsgázol, szerintem ne azt a pár ezer forintot nézd, ha leteszed legyen normális, nemzetközi, külföldön is ismert vizsgád, még jól jöhet.
Én is készülök felsőfokozni, ÖSD vagy Goethe lenne a legjobb, úgy érzem azzal mennék a legtöbbre, de talán az ECL, TELC is lehetne, mert szinte egyre megy.. :D
Nem tudom mikor mi a legjobb döntés :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!