Ismertek olyan külföldit, aki "hobbiból" magyarul tanul?
Figyelt kérdés
Tehát nem azért, mert magyar a férje/felesége, vagy menekültstátuszt kér, vagy valami hasonló, hanem "csak" azért, hogy tudjon magyarul.2012. márc. 23. 16:53
1/8 anonim válasza:
Hát én még ilyennel nem találkoztam, olyanokkal már igen, akik a fent felsorolt okok miatt tanulják a nyelvet. Na de egyet tudok mondani mégis, apám főnöke angol, aki kb. 10 éve él itt, és ő egész jól megtanult magyarul, pedig a cégnél az irodában szinte mindenki beszél angolul.
2/8 anonim válasza:
Nekem van egy finn barátnőm aki beszél magyarul. Mondjuk ő magyar szakon végzett az egyetemen (Finnországban). Ismerek még pár finnt aki azért tanult magyarul, mert minden évben járt Magyarországra és nem nagyon boldogult angolul. (legalábbis a 90-években) Alapszinten beszélnék, de tényleg csak nagyon alapdolgokat.
Viszont ismerek olyat is akinek magyar férje van és mégsem beszél magyarul, azt mondta mivel Finnországban élnek, ő nem fog megtanulni magyarul, mert túl nehéz neki a magyar.
3/8 anonim válasza:
Nem ismerek, de úgy látom vannak :)
4/8 anonim válasza:
Én hobbiból kezdtem el magyarul tanulni még nagyon régen... Ma már anyanyelvi szinten beszélem:) Itt is élek már egy jó ideje:)
5/8 anonim válasza:
Ausztrál Tom! :D Neki a hobbija a magyar nyelv tanulása
6/8 anonim válasza:
Livemochán (aki nem ismerné - nyelvtanulós honlap, a világ minden tájáról vannak fent emberek) ott sokan szoktak rámírni, azért mert magyarul tanulnának.
7/8 anonim válasza:
Igen az egyik indonez ismerosom hobbibol tanul magyarul , persze mivel en megszeretettem vele a magyar kulturat es nyelvet.De durva volt nezni magyarkent ahogy cd -rol meg konyvbol tanul.Egyebkent o ugyved.De jol esett.Meghatodtam rajta kicsit...gaz v nem gaz.:S
8/8 anonim válasza:
Igen, olasz a srác, facebookon szoktam neki segíteni, beszélgetni vele :) Nagyon ügyes, imádja, és cserébe ő sokat beszél velem olaszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!