Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » LlamarSE, dedicarSE - spanyol...

LlamarSE, dedicarSE - spanyol igák használatáról valami? Milyen igék ezek?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, ezeket névmásos igének hívják, de ilyen címszóval nem találok róluk semmit.

Milyen hasonló ige van még?

2012. márc. 23. 13:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezeket egyszerűen visszaható igéknek hívjuk. Ragozásuk során eléjük tesszük a megfelelő személyes névmásokat.

ME llamo - (engem...-nak hívnak; szó szerint: x-nek hívom MAGAMAT)

TE llamas

SE llama

NOS llamamos - stb.

A dedicarse ragozása ugynígy történik

ME dedico a..(vminek szentelem magamat, vmivel foglalkozom)

TE dedicas a...(és így tovább)

2012. márc. 23. 13:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm.

Nem tudod, hol találnék egy listát ezekről az igékről?

2012. márc. 23. 14:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát...kétlem, hogy lenne róluk valahol is lista, hiszen - kis túlzással - "több tízezer" ilyen igen van..
2012. márc. 23. 16:19
 4/4 A kérdező kommentje:

még 1x köszönöm, de azért keresgetek...

szoktak lenni ilyen listák, ha nem is az összesről... de a leggyakoribbakról, vagy témakörönként csoportosítva stb.

legalábbis angolból rengeteg ilyen segédanyag van....

Fél éve "tanulok" spanyolul, de rettenetes a tanár. Muszáj vagyok mindennek utána nézni, mert nem jutok vele el soha sehová.

2012. márc. 23. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!