Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Emelt szintű angol érettségi?

Emelt szintű angol érettségi?

Figyelt kérdés
most vagyok tizenegyedikes, és angolból emelt szinten szeretnék majd érettségizni, viszont van egy pár probléma...10.-ig gimibe jártam, ahol eléggé színvonalas volt az angol nyelv oktatás, viszont a 11.-et már egy szakközépben kezdtem (önszántamból jöttem át, érdekel ez a szakirány, ahol most vagyok), ahol szó mi szó borzalmasak az angol órák. Még csak most tartanak az alapoknál, röhejes az egész. Ezért jobbnak láttam, ha osztályozót teszek, ami meg is történt, tehát most egyáltalán nem járok be angol órákra, viszont van egy fakt, ahová gimisek járnak, jelentkeztem, járok is, viszont ez sem mondható eléggé elfogadhatónak. Nézegettem a neten az emelt szintű feladatokat....és eléggé nehéz, az én véleményem szerint. Leginkább, azt hiszem, hogy a szókincsemmel van a probléma. Szerintetek hogyan fejleszthetném? Most nem arra gondolok, hogy fogom az 1200 oldalas szótárat, és bemagolom az egészet. Őszintén szólva..nagyon kilátástalannak látom az egészet..szerintetek lenne esélyem még valahogy felkészülni? A tanárok nagyon drágák, és nem tudom, hogy mennyire érné meg. Még egy plusz kérdés: a saját szakközepes tanárom fog vizsgáztatni engem az emelten?
2012. márc. 17. 12:02
 1/3 tetro ***** válasza:
Olvass. Szépirodalmat angolul. Havonta egy regény, aztán nem lesz baj a szókincseddel sem.
2012. márc. 17. 12:13
 2/3 anonim ***** válasza:
jobbkézzel 100%ra csűrném .p , de mit izgulsz itt easy , a dolog , és más iskola más tanár vizsgáztat de minimum idegen tanár én úgy tudom , iskolal ehet h a tiéd ha most nyáron tolod
2012. márc. 17. 14:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha megvan az összes osztályozód (ezt tisztázzad, hogy a 12. végéig megvan-e minden! Ha nem, akkor augusztusban tedd le), akkor szeptember 5-éig jelentkezzél az őszi vizsgaidőszakra középszintűre, és tedd le előrehozottan. Ezen látni fogod, hogy állsz, és után kockázat nélkül jelentkezhetsz tavasszal emeltre. A tanulást persze meg kell oldanod valahogy. Ha ezzel kész vagy, akkor lesz egy középszintű meg egy emelt szintű eredményed (eddig ingyen!), és az érettséginél meg a felvételinél is választhatsz, melyiket számítsák be a kettő közül, amelyik előnyösebb.

Emelt szinten biztos nem vizsgáztathat a saját tanárod, és középszinten is csak a rendes vizsgán, az előrehozotton igen valószínűtlen.

2012. márc. 17. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!