Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 74%-os középfokú nyelvvizsga...

74%-os középfokú nyelvvizsga milyen?

Figyelt kérdés
Ecl-en voltam, összesítve lett 74%-os. Ez milyennek számít? Mennyire jó? Mennyit kell még készülnöm az érettségire(középszint), ha olyan 95% körülire szeretném?
2012. márc. 15. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Kérdés, miért olyan fontos? Ha nyelvvizsgapapír kell, akkor arra tökéletes a 61%-os papír is... Ha meg frankó érettségit is akarsz, akkor meg nem százalékozol, hanem tanulsz tovább. A százalékosdi xart se ér visszajelzés szempontjából a tudásodat illetően.
2012. márc. 15. 10:37
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Figyelj, az a lényeg, hogy meglett. Én is most tudtam meg, nekem összesítve 90% fölött lett, de ugyan azt a papírt kapjunk meg mindketten, a lényeg hogy 60% fölött van. Szerintem simán meglenne a 95% érettségin, begyakorlod a feladatokat és jó lesz.
2012. márc. 15. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
A nyelv olyan tengernyi lehetőséget ad kérdezés szempontjából, hogy az, hogy 61% vagy 95% az egy dolog. Fejlődni utána is kell. Mindig lesz rengeteg szó, kifejezés, nyelvtani szerkezet, amit nyelvszakon sem tanulsz. Ha nagyon jó akarsz lenni, ugyanakkora kihívás, mint a jogi szaktudás, vagy az orvosi szakismeret...
2012. márc. 15. 13:17
 4/7 anonim válasza:

En is moost készülök eclre.

mik a tapasztalataid?

szobelin milyenek?

az irasbeliben mi volt nehez szamodra?

mennyit készültél rá?

2012. márc. 15. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:

tényleg, milyen az ECL? Én is mist megyek, áprilisban.

Amúgy a középszintű érettségi smafu. Ém egyáltalán nem tanultam rá, úgy lett 83%. Az írásbelinél a szövegértés és a levélírás maxpontos lett, a nyelvtani résznél vesztettem 3 pontot, hallás utáninál ment el rengeteg:S

Nem kifogásból (oké, béna voltam:), de amúgy visszhangzott is a rohadt terem, ráadásul akadozott a magnó. Vicces volt:) Szóval arra gyúrjál, régebben könnyebbek voltak.

Aztán szóbelinél is nagyon elcsesztem, ott rontottam le a 86%-ot 83%-ra:S Kihúztam a munkavállalást, és annyira meglepődtem, hogy csak makogtam. Gáz volt nagyon:S De ha én megcsináltam 83-ra, szerintem te is simán meg tudod 93-95%-ra, ha tanulsz:)

2012. márc. 15. 19:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha középszintű érettségit teszel nem kell aggódnod, a nyelvvizsga igazolja, hogy megy a nyelv, magasabb a nyelvvizsga követelménye.

Az, hogy 95% körül írd meg nagymértékben függ tőled, hogy szinten tudod-e tartani a tudásos májusig, esetleg tanulsz-e még plusz dolgokat (szavak, kifejezések, nyelvtani összefüggések...), milyen passzban leszel.

Nyelvvizsgatesztek között is van különbség adott nyelvvizsgaközpontoknál, ez most 74%-os lett, de az előző vagy épp a következő mondjuk 80% is lehetett volna vagy épp buktad volna. Függ többek között tőled, a hangulatodtól, a koncentrációdtól, időjárástól is akár és persze attól, hogy az adott szöveg fekszik-e... Én is vizsgáztam már többször (nem ECL-nél, de mind1 /szakmaikat tettem/), németből egyből átmentem, mert érdekes szövegek voltak, értettem szinte mindent, élveztem is a vizsgát, angolból viszont buktam, mert homály volt az egész vizsgafeladatsor (költői túlzással), aztán kifogtam egy olyan tesztet, ami megintcsak érthetőbb volt számomra, és így sikerült az is.

Ez játszik nyelvvizsgán, érettségin, és akár még nyelvi állásinterjúkon is, nem mindegy mit kérdeznek, leblokkolhatsz, mondhatsz hülyeséget...

Szóval nehéz megmondani, hogy hány %-ra írod meg az érettségit, ez alapján talán nem is lehet. Vizsgázóbarát nyelvvizsgának tartják az ECL-t, talán a magnót tartják nehezebb résznek benne, ezt olvastam róla néhány éve, azóta biztos változott a profilja :P

Na a lényeg, biztos sikerül az érettségid és ha készülsz rá, 5-re is meg tudod írni.

Gyakorold az előző évi érettségik megoldásával (akár emelt szintűeket is). Én is ezt tettem és nagyjából hasonló %-kal írtam meg élesben is, mint amilyen eredménnyel az előző éviket otthon, gyakorlás gyanánt. Ha te is megcsinálsz 5-6 előző évi érettségit, látni fogod mire számíts, mire mennyi időd van, mit gyakorolj még. (Ha jófej a némettanárod, ő még segíthet is az érettségin, jó pontokat adhat a szóbelin, ami lendít az összesített eredményen)

Ha emeltre mész, gyakorolj még, nagyjából egy szinten van a B2-es nyelvvizsgával, ha nem nehezebb. De az előző évi vizsgák megoldása, gyakorlása itt is jól jön.

Sok sikert! :)

2012. márc. 15. 21:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Azoknak akik a vizsgáról kérdeztek: a szövegértés szörnyű volt, a levelek viszont jók. A szóbelin nagyon jó fejek voltak, tényleg csak az a lényeg, hogy beszélj, ne félj elmondani a gondolataidat, mert ha nem mondasz semmit, akkor sajnos nem tudnak segíteni. A hallás utáni nekem mindig nagyon jól ment, úgyhogy az 90% lett. Szerintem nagyon korrekt nyelvvizsga.
2012. márc. 16. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!