Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Gimibe megyek, és választhatok...

Gimibe megyek, és választhatok négy nyelv közül. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Választható: német,francia,olasz,orosz

amúgy eddig angolt tanultam.

Melyiket válasszam,ha a jövőmre gondolok?melyik nyelvvel érek többet?Melyik az, amit keresnek?Ha fontos,akkor leírom minek készülök: orvosnak

2009. jún. 10. 00:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én a franciát javasolnám első nyelvnek- az EU nyelve a francia... Másodiknak pedig az oroszt, bár ott ugye ciril betűk vannak...
2009. jún. 10. 00:49
 2/12 anonim ***** válasza:

én fordítva:

1.orosz(nagy előny lehet később)alig beszéli valaki

2.francia/

vagy inkább német-->(sokan utálják,de szerintem jobban hasznosítható mint a francia--vagy egyforma..nem is tudom...

3.olasz

2009. jún. 10. 07:07
 3/12 anonim ***** válasza:

1. francia

2. orosz

Bár úgy néz ki lassacskán megfordul majd a sorrend.

2009. jún. 10. 08:48
 4/12 anonim ***** válasza:

1. francia- valószínűleg azért első helyre tettem, mert én is tanulom, és ha ráérzel az "ízére" nagyon meg lehet szeretni, nehéz a nyelvtan főleg az angol utána, de annyira szép nyelv. Mint már az előttem lévők is említették, az Eu egyik legfőbb nyelve, ezen kívül az angolszász országokban első idegen nyelvként oktatják, tehát Amerikában, Angliában is meg tudod értetni magad vele. Ezen kívül Franciao.n kívül más országok hivatalos nyelve is (pl. Kanada, Belgium). És más indoeurópai nyelvet is könnyebben tanulhatsz az ismeretével (pl. olasz, spanyol).

2. orosz- Hát, ha még egy nyelvet tanulok, az orosz lesz az. Csodaszép hangzása van. Másrészt Oroszo. egyre jelentősebb nagyhatalom. Magyarország gazdasága is több szállal kapcsolódik hozzá, ezért hasznos lehet a tudása.

2009. jún. 10. 08:57
 5/12 anonim ***** válasza:

1. orosz

2. nemet

3. francia

4. olasz

2009. jún. 10. 09:01
 6/12 anonim ***** válasza:

ha már az orvosira készülsz akkor inkább a francia és esetleg az olasz. Nálunk is az iskolában ezek a választhato nyelvek de nálunk nem szokott összejönni az orosz csoport, nem tudom nálatok hogy van ez.

Én amugy franciát tanulok, de nálunk ugy volt hogy a tanár nem nagyon eröltette a tanulást, nagyon lassan haladtunk ( de persze ez tanát függö) így most külön tanárhoz járok mert franciából is szeretnék nyelvviszgázni.

Amugy én is az orvosira készülök. :-D

Sok szerencsét a választáshoz!

2009. jún. 10. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha orvosnak készülsz akkor olaszt:)

Én 3 éve érettségiztem emelt humán szakos gimiben nekünk nem lehetett választani így én angolt és latint kellett,hogy tanuljak.Hát sok hasznát nem vettem,no de mind1:)Ha gondolod cserélhetünk:D

2009. jún. 10. 14:11
 8/12 A kérdező kommentje:
én a franciára,vagy az olaszra gondoltam,de leginkább az olaszra,mert hasonlít kicsit a spanyolra,és én eredetileg azt szerettem volna,csak mivel nem lehet választani...Anyám meg azt mondta,inkább a francia,mert azt keresik,meg az EU nyelve.Hát nemtudom.Hátha azt mondjátok,hogy a franciával jobban,több helyen el lehet helyezkedni,akkor azt választom.Ha meg nem,akkor marad az olasz:)
2009. jún. 10. 18:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekünk anno az angol és az olasz közül lehetett választani (addig németet tanultunk). Úgy gondoltam, hogy angol tanárt egyzerűbb találni, mint olaszt, és az olasz jobban is tetszett, így azt kezdtem el. Szerintem jól döntöttem, azóta angolul is tanulok :)

Nekem a francia, mint nyelv nem tetszik túlzottan és nehezen is "ragad rám". Unokatesómék Belgium francia nyelvű részén laknak, amikor náluk voltam próbáltak tanítgatni, de a francia nyelvhez valamiért katasztrófa vagyok :)

A német szerintem jó választás lehet, mert pl én eddig munka és egyéb kapcsán inkább azt használtam, és inkább azt kérték.

A francia, mint írták, az EU nyelve. Szerintem ehhez kell egy kis eltökéltség, de a franciául tanlók szerintem ezt jobban tudják :)

Az olasz nekem nagy szerelem, dédnagyapámék még Róma mellól költöztek Magyarországra, így valószínűleg a "véremben van", de nagyon jól lehetett tanulni. ÉS utána a spanyolt még könnyebb elsajátítani (volt olasztanárnőmnek pl olaszból, spanyolból és németből is megvolt a felsőfokúja).

Orosz - én szerintem következőleg, ha meglesz az olasz nyelvvizsgám is, tuti, hogy ezt kezdeném el, nagyon nagyon keresett mostanában!!!

2009. jún. 11. 08:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Franciát v olaszt. MInd a kettő újlatin nyelv, és ugyebr előbb utóbb a latinnal is küzdened kell. Inkább a franciát mondanám, az hasznosabb
2009. szept. 24. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!