Mi a véleményetek a középfokú TELC nyelvvizsgáról (német)?
hú én pont ma tudtam meg az eredményem: komplex B2 (elsőre!), pedig nagyon, nagyon nem hittem benne
három hónapon át heti 2x2 órás felkészítő tanfolyamon voltam, ahol begyakoroltuk az összes feladatot: írásbeli teszt, levél, szóbeli, magnóhallgatás. így visszatekintve nagyon sokat segített, e nélkül kétlem, hogy átmentem volna
én alapból lassan készültem el a feladatokkal, szóval örültem volna, ha több idő van, de általában elég szokott lenni másoknak (írásbeli 90 perc, levél 30, szóbeli felkészülés 20 perc)
szóbelin szerintem csak a disskussion az, amitől tartani kell, mert ha pont olyan újságcikket kapsz amiből semmit nem értesz, akkor ugye b@szhatod; de a többi része sokkal könnyebb: bemutatkozás (amit nem értékelnek); prezentáció (kedvenc valamidet elmondod pl. film, könyv, nyaralás) ill. problémamegoldás
a disskussion-ra és a problemlösung-ra van az a 20 perces felkészülési idő
sok szerencsét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!