Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány nyelvet képes az ember...

Hány nyelvet képes az ember érdemben tanulni és beszélni?

Figyelt kérdés

Jól beszélem az angolt, az németet (középfokokon) és szeretnék egy harmadik nyelvet mellé tenni. (Olasz)

DE: Képesek vagyunk 3 nyelvet tanulni is és szinten tartani is? Vagy akár ennél többet is?

2012. febr. 3. 15:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%
Én ismerek olyat, sőt tanít is, aki 15 nyelvet beszél, sőt használja is őket aktívan. És szerintem még meg fog tanulni egy-kettőt míg meghal, jelenleg olyan 37-40 éves, nem tudom a pontos korát.
2012. febr. 3. 21:27
 12/13 anonim ***** válasza:

#2 Apám a munkahelyén sokszor beszélgetett Antal Imrével, jóban voltak, bár nem úgy. ;)

Antal Imre tényleg beszélt, nyolc nyelven, de nem egy időben. Nem is minden magas színten. A nyolcvanas években a magyaron kívül két idegen nyelven jól, egyen közepesen. És a többin sem adták el. Párhetes felkészülés után, egy-egy megkopott nyelvtudását, közepesre frissitette.

Nagyon jó vizuális memoriája volt.

2020. júl. 3. 23:18
 13/13 anonim ***** válasza:

Egyik unokanővérem, kívállóan beszélt öt nyelven. Bár ebben, két dolog nagy szerepett

játszik. Hogy apja, apai nagybátyám is kétajkú. Magyar és német. Plusz francia nyelv. Amit nagybátyám kíválóan megtanult. Ő párizsi műszaki értelmiség lett. Ez az unokanővérem párizsi és felig francia. Anyanyelvi szinten beszélt egész életében francia, német és magyar nyelven, és angolul és egy szláv nyelven felsőfokon megtanult.

Bár ő ráadásul, mind az öt nyelvet napi szinten gyakorolta munkájában.

Én anyanyelvemen kívül három idegen nyelven tanultam meg felsőfokon. Még hármon alapfokon. De ma anyanyelvemen kívül csak kettőt beszélek, azokat csak közepesen, a harmadik eredetileg jól megtanult nyelven, pedig alap dolgokat tudok, mint a többin.

2020. júl. 4. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!