ECL B2 angol nyelvvizsga mennyire nehéz? Légyszíves írjatok tapasztalatokat, aki ilyenen volt!
ECL:
==> ÍRÁSBELI
Olvasott szöveg értése:
1. feladat
Egy hosszabb szöveg, amiből szavak hiányoznak, másik oldalon a hiányzó szavak +1 vagy 2 kakukktojás. Mivel eleinte voltam ecl-en, nem tudom, hogy most is nehéznek tűnnének azok a szövegek és szavak, amiket ott megadtak. Akkor annak tűnt, most lehet könnyebb lenne.
2. feladat
Ismét egy hosszabb szöveg és másik oldalon 10 kérdés, erre kell _írásban_ válaszolni. Na emiatt például azért nehezebb az ecl, mert kis hibát ejtesz a válaszadásban, nem adnak pontot. Ha viszont a szöveg szavait használod, de még akkor is ha 1-1 szó a szövegből van a válaszodban, akkor sem adnak pontot. telc-nél csak satírozni kell. . .
Íráskészség:
2 feladat, mindkettő levélírás
Azt hiszem az egyik levél rövidebb, másik hosszabb terjedelmű kell legyen. Itt normálisan pontoznak. Levelekre jó pontokat lehet szerezni. De nem tudsz úgy ugrani a pontszámok között, mint a telc-nél. Én telc-nél 73, illetve 87%-os leveleket írtam, ecl-nél 64%-os leveleket. Persze ismét megjegyzem, hogy a ecl hamarabb volt, telc később, s ha most írnék ecl-nél levelet, lehet sokkal jobb lenne. . .
Ja és ecl-nél csak a levél törzsét kell megírnod, semmi címzés nem kell, csak a végén elköszönés. De szerintem ez a legkevesebb.
-------------------------------------------------
----- --------------------------------------------
==> SZÓBELI
Hallott szöveg értése:
Rohadt nehéz, nekem legalábbis az volt.
A magnók általában nagyon szar minőségűek, hihetetlenül rosszak. A telc magnói azokhoz képest leányálom.
1. feladat
2-szer egymás után meghallgatnak a vizsgázók egy hosszabb terjedelmű szöveget, majd 10 kérdés esetében kell kiválasztani a helyes választ a), b) és c) közül. Ha telc-hez viszonyítjuk, akkor ugyebár a telc esetében a magnóhallgatásnál ez a "nehezebbik réssszel" azonos, hiszen telc-nél a magnónál az igaz/hamis kiválasztós a legkönnyebb. ECL-nél viszont ez a könnnyebb. Az a), b), c) választós. Miért? Második feladat leírása elárulja.
2. feladat
Ismét hosszabb, szar minőségű szöveg 2-szer egymás után való meghallgatása, majd 10 kérdésre való válaszadás _írásban_. Esélytelen. . . Nagyon szar. Írásban válaszolsz, s mindenbe belekötnek. Helyesírás, elírás, nyelvtan. . . Tehát nem elég, hogy figyelned kell a szövegre, megértened amit mondanak, közben a szöveget felfognod, még írnod is kell gyorsan, de úgy, hogy ne írd el a szavakat és a nyelvtan is jó legyen. . .
Szóbeli kommunikáció:
Elég annyi hátrányként, hogy nincs semmi időd felkészülni. Bemész, megkapod a feladatokat és van 30 másodperced, hogy neki kezdj a dumának. És 2 vagy 3 vizsgáztatóval szemben, párod melletted ül. Tehát itt is párban szóbeliztek, de nincs felkészülése idő.
Összességben az ecl sokkal nehezebb, telc sokkal könnyebb hozzáképest. Ecl után nem akartam elhinni, hogy telc-nél a magnóhallgatásnál igaz/hamis választós van. . . Hihetetlennek találtam és nem méltónak egy nyelvvizsgához. ecl-hez képest persze. Később viszont rájöttem, hogy telc-hez is kell tudni, nem is kicsit. . . Szókincs nagyon nagyon kell és telc is nehéz. De idővel teljesíthető. . . ecl viszont. . . Bár régen voltam tényleg, 1 éve. Lehet ha most mennék, menne minden. . . Kivéve a magnóhallgatást, mert az garantált nem sikerülne ott.
Kedves Válaszoló!
Köszönöm,hogy írtál személyes tapasztalatot az angolról!
Bár én németből voltam ECL-n közép és felsőfokon is,de nem volt ennyi negatív élményem,mint Neked.
A vizsgáztatók a szóbelin rendesek voltak,talán a magnó volt,ami nehéz volt,de annyira nem volt vészes,legalábbis nekem.Minden rész nekem amúgy 80 és 90 % között lett.
Ment a zöld kéz :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!