Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem nagyon értem az angol...

Nem nagyon értem az angol Tenseket, mindig belekavarodok. Leírná nekem valaki ezeknek a fel építését?

Figyelt kérdés

Leírná nekem valaki ezeknek a fel építését?

Past tense

Present tense

past perfekt tense

present perfekt tense

Amúgy a Reported Speecht tanuljuk.

Köszönöm

L/14

2012. jan. 24. 10:24
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és nagyon nagyon fontos lenne,holnaplesz doga:|
2012. jan. 24. 10:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Előszősz is: tense = igeidő

Másodszor: angolul perfect, nem pedig perfekt

Mit értesz egy igeidő felépítése alatt?

Reported Speech-ben nem szószerinti idézés esetén az igeidő "eggyel régebbire vált".

Ez azt jelenti, hogy:

Present -> Past

Past -> Past Perfect

Present Perfect -> Past Past Perfect

Jövő idő esetén: will -> would

A jelenleg elfogadott szabályok szerint, ha az idézett állítás még mindig fennáll, akkor nem kötelező jelenből (Present) múltra váltani (Past). De ez egy újítás az angol nyelvben, eredetileg kötelező volt és szerintem az angol tanárok nagy százaléka nincs is tisztában ezzel a szabállyal, tehát dolgozatban jobban tennéd, ha nem hagyatkozol erre.

Mit értesz egész pontosan felépítés alatt?

Ha képzése:

[link]

2012. jan. 24. 11:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm! Minden kérdésemre választ adtál! Örök hála! :D
2012. jan. 24. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!