Rigó utcai angol alapfokú nyelvvizsga mennyire nehéz?
A szóbelim már megvan, az írásbeli érdekelne.
A nyelvtant tudom, meg van még másfél hónapom a vizsgáig. Segít egy tanár is felkészülni. Szerintetek nehéz? Vagy elég ennyi idő? Milyen a tapasztalataitok vannak?
Elég az alap a diplomámhoz.
Ez most csak a diplomámhoz kell. Mert csak azzal tudnék kimenni külföldre. Aztán majd ott megtanulok rendesen.
A beszéd megy, de a nyelvtan...félek nagyon. Van valami jó tanácsod, vagy tipped esetleg?
Én közel 10 éve tettem le (német) az általános iskola végén, annyira nem voltam jó németes, de sikerült. Fél évet készültünk rá heti 1x, plusz sok-sok mintafeladatot kaptunk házinak. Ha különtanárral készülsz, tuti sikerülni fog, alapfokon nem magas a követelmény.
Milyen diplomát teszel, amihez elég 1 alap??? Úgy tudom, középfok a minimum.. ?
Jah értem.. De az új törvény értelmében nem kapod meg nyelvvizsga nélkül, egyetemi nyelvi vizsgával?
Origóból a legkönnyebb a szóbeli, az írásbeli már kicsit nehezebb, rámegy a nyelvtanra, kivételekre, furcsaságokra, de persze nem alapszinten. Ha rendesen készültél, tudsz beszélni, megy a nyelvtan, az írás, fordítás, érted a magnód, semmi meglepi nem érhet.
Nem gondolkodtál inkább egy középfokon, az még ér is valamit :P ECL, TELC nem vészes
Elvileg egy törvény nem lehet visszamenő hatályú, nem? A tanulmányin végülis azt mondták, hogy elég az alapfokú, mindegy melyik. Szóbelim már megvan, a beszéddel nincs gond (szerintem ott a középfok is menne :D)
Írásbelin ahogy néztem nincs magnóhallgatás, csak 3feladat. A nyelvtanra most nagyon rákészülök (abban nem vagyok valami jó) Próbálok kifejezéseket is megtanulni, amit a levélben "elsüthetnék" :)
Köszi a bíztatást!
A Dohár féle könyvet letöltöttem a neten, tényleg jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!