Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van-e valakinek SZKÁJPON...

Van-e valakinek SZKÁJPON keresztül történő NYELVTANULÁSSAL kapcsolatban tapasztalata?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan zajlik egy ilyen óra? Csak szkájpot használtok, vagy más segédprogramot is? Hogyan ellenőrzi a tanár a házit? Volt / van-e valami, ami csalódást okozott, illetve mi az, amit különösen jónak találtok? Szerintetek összességében milyen előnyei és milyen hátrányai vannak a szkájpos, élő nyelvóráknak?
2012. jan. 18. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen nyelven?

Pl japánul?

2012. jan. 18. 15:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Van tapasztalatom. Vettem is nyelvórákat, de most már én adok. Egyetlen probléma néha az internet kapcsolattal van. De ez is pont annyira kiszámíthatatlan, mint mikor már a buszon ülök és akkor hív a diák, hogy bocsi még se menjek. Vagy mikor én hívom, hogy bocsi, de 10 perccel előbb elment a buszom.

Egyébként én teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Úgy is csak a hangunkat kell hallanunk, senki nem fog jobban beszélni, mert látja, hogy kivel beszél. Hogy ellenőrzöm e a házit? Természetesen! Mindig azzal kezdünk. És olyan házit adok, amit nem tud elsumákolni ,diktálok mondatokat például, vagy esszét kell írnia. A feladatokat szépen átküldöm, de általában előre megbeszéljük, hogy milyen témát nézzen át a kövi órára. Én semmilyen hátrányát nem tapasztaltam. Csak ajánlani tudom.

2012. jan. 18. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Jaja, csak ez reklámnak minősül, ez meg nem az expressz újság.

Ennyi erővel eláraszthatják az oldalt a "XY Víztisztító és ionizáló készülék tapasztalatok?"

2012. jan. 18. 17:55
 4/8 anonim ***** válasza:
na de ha valakinek ezzel kapcsolatban van kérdése? ennyi erővel az is reklám, ha én az ECL nyelvvizsgával kapcsolatban érdeklődöm. Vagy rákérdek, hogy milyen a BME suli. És elárulom, hogy itt ebben a topicban csupa ilyen van.
2012. jan. 18. 18:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, néha sajnos nehéz úgy kérdezni, hogy ne minősítsék reklámnak, noha abszolút nem azzal a szándékkal lett feltéve, hanem azért, mert történetesen mielőtt valaki belevágna ilyenbe, érdekli mások tapasztalata is.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy van benne fantázia, megér egy próbát, és valóban, leszámítva azt, hogy internetkimaradás vagy áramszünet mindig benne van a pakliban, ha az ember még arra az előnyére is gondol, hogy időt és utiköltséget is megspórol, akkor miért is ne.

Csupán arra gondoltam, hogy mivel lehetnek olyan tárgyak, ahol a bonyolultabb magyarázathoz néha az ember nem csak írni és beszélni szeretne, hanem rajzolni is (pl. kémiai képlet, fizikához ábrák stb.), akkor azt hogyan oldják meg.

2012. jan. 19. 04:48
 6/8 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok. Én kémia órákat veszek skype-on és eddig még soha nem volt gond, hogy egy képletet megnézzünk vagy ilyesmi. Sőt, igazából kifejezetten szeretem, hogy így van, csak kényelmesen beülök és toljuk. Sokkal gyorsabban haladunk, mint egy korábbi tanárommal, akihez csak heti 1x tudtam járni, mert semmilyen időpont nem volt jó. Vagy túl késő lett volna és én nem tudtam volna már bemenni vagy neki lett volna túl korán . Így viszont nincs ilyen gondunk. Pl másfél óra múlva épp lesz egy órám, skype-on teljesen jó, de a városba ezért már nem tudnék beutazni.
2012. jan. 19. 17:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Értem - akkor Neked csupa pozitív tapasztalatod van :)

Azt még hadd kérdezzem meg, hogy órán csak a szkájpot használjátok, vagy mást is? Gondolom, a füzetedbe is jegyzetelsz közben, vagy nem tudom, van-e, hogy a tanárod óra közben küld át valamilyen anyagot, ilyesmire gondolok. Vagy esetleg olyat szoktatok-e csinálni, hogy amit írsz a füzetedbe, azt beszkenneled és úgy "mutatod" meg a tanárnak néha?

2012. jan. 20. 04:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Kémiából nagy ritkán ott skype-on a tanár küld át anyagot, akkor az egész gyorsan át is jön. De amit mond azt én gyorsan írom is. Tehát van jegyzetem (a szó elszáll az írás megmarad elvben hiszek :D).
2012. jan. 20. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!