Mit kell tenni, ha szóbeli nyelvvizsgán nem értem, amit kérdez a vizsgáztató? (nem azért, mert gyorsan mondja, banem mert ténylegesen nem értek belőle mondjuk egy szót)
Would you repeat it,please?
Would you mind telling me this again slowly?
Can I ask you to define this sentence/statement?
Could you speak up,please?
Én ezekre gondoltam.
Nincs magázás,csak udvariasság, can/could/would/mind/may....
Ha csak egyetlen szót nem értesz egy mondatból, az nem olyan nagy baj, ki tudod következtetni a mondatból, hogy mit akar mondani a vizsgáztató.
A hétköznapi jajdenagyonudvariasvagyok (tehát magázódós) forma jellemzően a "could you", ezt szerintem nyugodtan használhatod.
Excuse me, I don't understand your question/instruction. Could you repeat it, please?
Én ezt használtam és nem volt belőle gond, elismételte másképp, más szóval, úgy már tiszta volt a feladat :)
Kérd meg, hogy magyarázza el, vagy ismételje meg a kérdést a lényeg, hogy angolul válaszolj de "hogy néz ki az angol magázás"? Biztos vagy ebben a nyelvvizsgában?
May/could vagy egy please udvariasabbá teszi a kérdést, de magázás nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!