Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német TELC B2, lenne pár...

Német TELC B2, lenne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Tudna valaki levélíráshoz valami segédanyagot küldeni?(mert az nagyon nem megy nekem)

Milyen leveleket kell általában írni? (panaszlevél??,állásjelentkezés??)

A levélírásnál vannak olyan mondatok,amiket meg lehet tanulni, és mindenhova jó ??

A prezentációnál ott én választom meg ugye a témát..és azt mondom amit én akarok.

Illetve még az lenne a kérdésem, hogy amikor eléd raknak egy szöveget és arról kell elmondanod a véleményedet, ott van valami szöveg amit be lehetne tanulni??

Ha valakinek van lévéríráshoz segédanyaga, vagy egyéb a felkészülést szolgáló anyag..azt szívesen fogadnám.:D

bocsi, hogy ilyen sok kérdésem van, de március 3án megyek nyelvvizsgázni, és nem vagyok nagyon képbe még..

2012. jan. 12. 20:00
 1/3 anonim ***** válasza:

szeva

én jan.22-én megyek ugyanerre

passzolj egy e-mail t és küldök valamit

általában (amennyire tudom) igen ez a két levéltipus van

majd mindkettőhöz küldök egy egy lapot amin minden rajta van.

A prezentációkat tekintve remélem ez lesz mert én is valami hasonlót hallottam

Az biztos hogy a prez. tekintetében különbözik az angoltól

márc. 3. még amugy is soká lesz nyugi.(bár attol függ mennyire vágod .....:)

2012. jan. 13. 17:47
 2/3 .:Laci:. ***** válasza:

én origo b1-re készülök. a tanáraim azt mondják, hogy szóbelinél szinte bármibe bele lehet csempészni a saját véleményedet és díjazzák is. általában nem az a lényeg, hogy mit meg ennyire helyesen(persze ezek is nagyon fontosak) de a lényeg a kommunikáció, hogy beszélj. szinte bármiről beszélhetsz, csak mond amit akarsz meg tudsz. ne új dolgokban bizonytalankodj és azt mond helytelenül, azt mond helyesen amit tudsz. be lehet tanulni előre árbeszédeket, de az rögtön borul amint mást mondanak neked. szerintem sokat segítene neked valaki akivel tudsz beszélgetni agy akár írni, egyrészt ő javítaná amit te elrontasz és fordítva, másrészt pedig kommunikálsz és berögzül az, hogy németül kell beszélned, elmúlik a beszédfélelem meg ilyenek :)

a többi részben nem tudok neked segíteni, hacak a félhivatalos(amit egy barátnak írsz) levélre nincs szükséged :D a B1-ben csak az van benne, nameg az e-mail de odáig még nem jutottunk el :))

2012. jan. 13. 22:26
 3/3 anonim ***** válasza:

4 levéltípus van (!)

- információkérő

- panaszlevél

- állásra

- ill. gyakorlatra jelentkezés

Prezentációnál te választasz. Diskussion-nál (azaz "amikor eléd raknak egy szöveget") össze kell foglalni röviden az olvasottakat, el kell mondani, hogy mi a helyzet ezzel Magyarországon, valamint a saját véleményedet is ki kell fejtened a témáról.

Ha csak márciusban vizsgázol, nagyon ajánlott egy felkészítő tanfolyam, ahol az összes Telc-es feladatokat (írásbeli/szóbeli) betanulhatod.

2012. jan. 18. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!