Hogyan tanulhatnék meg igazán jól angolul?
8 éves korom óta (15 éve) küzdök az angollal. Középiskolában brit nyelvi lektorom is volt, emiatt akkor azt az akcentust tanultam meg, azóta viszont elköszöntem szépen tőle a sok hülye amerikai filmnek köszönhetően.
Nagyon sok angol nyelvű irodalmat is olvasok, viszont sosem voltam képes rendesen megtanulni angolul. Legjobb esetben is csak egy erős középszintű nyelvtudásnak megfelelő nyelvismerettel rendelkezem. Nem vagyok képes felfogni a logikáját és a nyelvtanát, annyira bonyolult számomra.
Lenne rá ötletetek, hogy hogyan lehetne hatékonyan megtanulni a nyelv mögött álló logikát, nyelvtant?
"Nagyon sok angol nyelvű irodalmat is olvasok, viszont sosem voltam képes rendesen megtanulni angolul."
Önmagában az olvasástól nem fog javulni a nyelvtudásod, mert ha aki a szavak 95%-át megérti, az megérti a szövegeket. Ezért nem fejlődik tovább annál a szintnél, amikor érti a szövegek 95%-át. Ez pedig csak középfok.
Minden számodra ismeretlen szót vagy kifejezést ki kellene írni és külön, módszeresen tanulni őket.
Majd biztos jön egy-két hozzászóló, aki elkezd ez ellen tiltakozni, de nem kell velük foglalkozni. Tudatos erőfeszítés nélkül nem lehet egy bizonyos szinten túl fejlődni.
"Nem vagyok képes felfogni a logikáját és a nyelvtanát, annyira bonyolult számomra."
Az angol nyelvtan piszok egyszerű. Ami a "logika felfogását" illeti, nem mindent kell megérteni. Bizonyos dolgokat tudomásul kell venni, hogy úgy van és kész.
"Lenne rá ötletetek, hogy hogyan lehetne hatékonyan megtanulni a nyelv mögött álló logikát, nyelvtant?"
Megveszed a középiskolás nyelvtankönyvet és figyelmesen elolvasod. Ha pedig nem értesz egy nyelvtani fogalmat, utánanézel.
00:01
Minden rendes nyelvtankönyvben leírják, hogyan kell képezni az egyes hangokat. Ezt figyelmesen el kell olvasni. Nem viccből írják le. Ha nem érted, mi az, hogy alul képzett, vagy ajakkerekítés, vagy hangsúly, akkor mindezt meg kell tanulni nyelvtani művekből.
Kedves kérdező, hol tartasz azóta az angollal?
Tudsz nekem irni privátot hogy tanultál, és segítenél nekem? Mert én is most kezdtem, és én egyenlőre csak alapfokra szeretnék eljutni. Segits nekem.
Kedves utolsó válaszoló!
Most olyan C1-es szinten állhat az angolom, csak angol nyelvű könyveket olvastam hetekig, semmi magyart és a magyar nyelvi hiánya miatt angolul kezdtem el gondolkodni is. Emiatt most a nyelvtani dolgok jobban kézre állnak, és rájöttem, hogy nincs az angol nyelvtanban semmi logika.
A kérdés kiírása óta meg rájöttem, hogy az erős középfokú, nyelvtudás is tökéletesen elég mindenhova szinte, mert közben dolgoztam olyan helyen is, ahol mindenki angolt hasznnált napi kommunikációban, és senkinek sem volt tökéletes az angolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!