Melyik nyelv a legideálisabb egy orvosi egyetemre a latin mellett?
Figyelt kérdés
Főként angol, német, orosz, francia közül..2009. máj. 21. 18:39
1/9 anonim válasza:
angol. a legtöbb anyagot angolul találod.
2/9 anonim válasza:
inkább az angol..
Mo-na 6 fő nyelv van, angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol. Nincs meghatározva miből kell nyelvvizsgát tenni.
az angollal mész a legtöbbre, azt beszélik a világ minden pontján :) a fő világnyelv :)
megértik németo-ban, franciao-ban, olaszoban... :)
sok sikert
3/9 anonim válasza:
Az orvosi elnevezések általában görög vagy latin nyelvűek,de ezeket szerintem elég ha külön megtanulod.Nyelvvizsgára meg úgyis szükséged lesz a diplomához,meg ha külföldön akarsz dolgozni.De ez szerintem ne a görög vagy latin legyen hanem mondjuk az angol,mert az a fentiekben említett dolgokhoz is jók.
6/9 anonim válasza:
A legtöbb szakirodalom angol nyelvű, a konferenciákon a külföldi orvosokkal a közös nyelv az angol, ha külfödre utazol, ott is minden kollega bárhol legyen is a világon, angolul fog tudni. A mai világban, különösen a tudományos életben az angol alapvető, megkerülhetetlen. És még ráadásul könnyű is.
7/9 anonim válasza:
Egyértelműen az angol. De amúgy a latin nem fontos, a szabályokkal, amiket megtanulsz, semmire nem mész majd orvosi latinon:)
8/9 anonim válasza:
Én is az angolt javaslom. Ha esetleg külföldön akarsz egyszer dolgozni, akkor orvosként angliában pl. nagyon keresett lennél.
9/9 anonim válasza:
Egyértelműen az angol, utána még a német lehet befutó, de ma már minden jelentősebb kutató angolul publikál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!