Hogy van Magyarul? Ezen múlik az évvégi 4es jegyem.
START 1. kötet 154.oldal. Kedden felelek belőle.
Aki csak mondatokat fordítana azt is megköszönném.
* berndutsch = bernben beszelt, szlenges nemet
** hochdeutsch = a hivatalos, irodalmi nemet nyelv
Ezekre nem tudok magyar szot, hatha valaki tud majd segiteni.
4 évet éltem Bernben. Szép időszak volt - nem kellett olyan sokat tanulni, mint Magyarországon. Kezdetben kicsit nehéz volt, mert a diákok egymásközt "bern-i németet" (nem tudom jobban mondani:)) beszélnek. Szerencsére az órák irodalmi német nyelven folytak. 6 féle jegyet adnak Svájcban. A 6os a legjobb jegy és féljegyeket is adnak: pl. 5-és-fél is állhat a bizonyítványban. 30 óránk volt hetente.
remélem segítettem és jó lesz:P
Négy évet éltem Bern-ben. Szép idők voltak- nem kellett olyan sokat tanulni, mint Magyarországon. Kezdetben meglehetősen nehéz volt, mivel a tanulók egymás között "berni német nyelvjárásban" (talán, ez nem biztos) beszéltek.
Az oktatás szerencsére az irodalmi német nyelven folyt.
6-os tanuló voltam Svájcban. A haton a legjobb jegy és .......: .........
30 óránk volt egy héten.
Bocs, ennyi. Már vagy 7 éve egy szót sem beszéltem németül. :S Remélem nem nagyon gáz a fordításom.
Köszönöm mindenkinek hálám üldözni fog titeket:)
Így már könnyebben bebírom magolni.
A tanár 5 leckével fentebbi anyagból feleltet,így sok olyan szó volt amit eddig nem tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!