Tapasztalatok angol ecl felsőfokú nyelvvizsgáról?
Én tavasszal voltam. A szóbeli elsőre sikerült, az írásbeli másodszorra, pedig azt mondták, hogy a szóbeli sokkal szivatósabb. Mindenki más, máshogy tanulja a nyelvet, máshogy is ragad meg rajta. A magnóhallgatós részt szerintem nagyon egyszerűen be lehet gyakorolni úgy, hogy sok filmet nézel angol szinkronnal. Nekem az a rész sikerült a legjobban, már elsőre is, az olvasott szöveg értése miatt buktam meg elöször (akkor is 1%on múlott volna a dolog, és tudatlan trogerségem miatt nem mentem be reklamálni, pedig 1-2-3%okat engednek)
Lényeg a lényeg: olvass sok szöveget különböző témákban, fejleszd a szókincsed (környezetvédelem szinte mindig téma, azokat a szavakat mindenképp nézd át!), nézz sok angol filmet és a szóbelire pedig készülj, beszélj, gondold át miröl mit tudnál mondani.
A szóbelinél még érdekesség, hogy 4-en vagytok bent, Te, egy másik vizsgázó és 2 vizsgabiztos, akik közül az egyik nem szól bele csak értékel, míg a másik vezeti az egész vizsgát, ő általában nem magyar. Nálunk egy indiai nő volt, erős akcentussal, szóval nagyon oda kellett koncentrálni, hogy megértse az ember, amit mond.
Az én angol tanárom ezt az oldalt ajánlotta: [link] nézegesd a témákat, olvasgasd, sokszor az is hátrány, hogy az ember hiába tud angolul, van szókincse, ha a témához még a saját anyanyelvén sem tud hozzászólni.
Esszé írásnál szokott ez probléma lenni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha lenne valami kérdésed, állok rendelkezésedre priviben!:)
köszönöm a válaszokat!:)
ha ki vannak dolgozva szóbeli témakörök, akkor el tudnátok küldeni nekem?
Esetleg nekem is eltudnátok küldeni, ha ki van dolgozva? Akár csak ha néhány is.
Kérdező te mikor mész és hova?
Köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!