Direkt rosszul javítják ki az origós nyelvvizsgákat?
Néhány hete néztem meg a felsőfokú írásbeli nyelvvizsgámat, és voltak benne olyan átírások, amik a helyes fogalmazásomat rosszra javították. A levelembe, ami ugyebár szubjektív vélemény, gondolatokat írt át a javítótanár. A tömörítésem tele volt hiányjellel, pedig aláhúztam a magyar szövegbe a lényeget, és azt írtam le helyesen, tömören. Mind emellett, kiemelte, hogy tömörítés, én tömörítettem is, de mégis hiányjelekkel pakolta tele a szövegem, gondolom, hogy feltűnően sok piros szín legyen benne, ha valaki ránéz. A fordításomba is olyan dolgokat húzott alá, ami egyértelműen jó volt. A szövegértésembe meg (amit hozzáteszem 2 tanár is átnézett) volt olyan, szó szerint helyes, a megoldókulcsal megeggyező válasz, amire egyik tanár sem adott pontot, sőt a második tanár még egyet le is vont, de hogy mire? Kérdem én ezek után minek nézi át mégegy tanár, ha ő sem veszi észre az egyértelmű helyes válaszokat???
Járt már valaki hasonló cipőbe? Illetve érdekelne ilyen esetbe mit lehet tenni? Hozzáteszem fellebezni nem volt érdemes hiszen már pénzbe kerül, és hiába egyértelmű, hogy jó a dolgozatom 8 pontot úgysem adtak volna meg.
Mit csináltál
Elmentél még egyszer(!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!