Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Direkt rosszul javítják ki az...

Direkt rosszul javítják ki az origós nyelvvizsgákat?

Figyelt kérdés

Néhány hete néztem meg a felsőfokú írásbeli nyelvvizsgámat, és voltak benne olyan átírások, amik a helyes fogalmazásomat rosszra javították. A levelembe, ami ugyebár szubjektív vélemény, gondolatokat írt át a javítótanár. A tömörítésem tele volt hiányjellel, pedig aláhúztam a magyar szövegbe a lényeget, és azt írtam le helyesen, tömören. Mind emellett, kiemelte, hogy tömörítés, én tömörítettem is, de mégis hiányjelekkel pakolta tele a szövegem, gondolom, hogy feltűnően sok piros szín legyen benne, ha valaki ránéz. A fordításomba is olyan dolgokat húzott alá, ami egyértelműen jó volt. A szövegértésembe meg (amit hozzáteszem 2 tanár is átnézett) volt olyan, szó szerint helyes, a megoldókulcsal megeggyező válasz, amire egyik tanár sem adott pontot, sőt a második tanár még egyet le is vont, de hogy mire? Kérdem én ezek után minek nézi át mégegy tanár, ha ő sem veszi észre az egyértelmű helyes válaszokat???

Járt már valaki hasonló cipőbe? Illetve érdekelne ilyen esetbe mit lehet tenni? Hozzáteszem fellebezni nem volt érdemes hiszen már pénzbe kerül, és hiába egyértelmű, hogy jó a dolgozatom 8 pontot úgysem adtak volna meg.

2011. dec. 25. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Fellebbezni mindenféleképpen be kellett volna adnod.Én jártam már így és megítélték nekem a pontot.Szerintem az a 3300 ft eltörpül amellett az idegesség mellett,amit át kell élni egy újabb vizsgán.
2011. dec. 25. 16:00
 2/9 anonim ***** válasza:
figyu, én nem tudom, mit lehet tenni ilyenkor, csak egyet mondhatok: legközelebb NE az origónál vizsgázz. nem a tudást mérik, külföldön nincs értéke és eszméletlen g.enyák tudnak lenni, főleg szóbelin. ha elég egy sima nyelvvizsga (tehát nem külföldre kell), akkor én az Euro-t ajánlanám, ha meg külföldi tanuláshoz/munkavállaláshoz, akkor Cambridge, vagy TOEFL.
2011. dec. 25. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát én is Origó nyelvvizsgát csináltam . Elsőre nem sikerült , egy pár pont hiányzott , a max. 20 pontos levélre kaptam 10 pontot, és hozzáteszem nagyon jónak éreztem és mindig is a levél ment a legjobban . A második nyelvvizsgám már sikerült és akkor a levélre meg 18 pontot kaptam . Érdekes volt számomra is , hogy pont arra a feladatra kaptam a legkevesebb pontot amihez nincs konkrét javítókulcs.
2011. dec. 28. 19:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Sajnálom a történeted! Én is origón voltam három éve, középfokún. Senkinek sem ajánlom azt a nyelvvizsgát! Bár én gond nélkül átmentem, de a vizsgáztatók egész hozzáállásából egyszerűen rosszindulat szűrődött ki. Főleg szóbelin, egyáltalán nem voltak segítőkészek, sőt a halk beszédükkel és egyébbel konkrétan hátráltatták vizsgázást. Ez volt életem első komolyabb 'próbatétele', alapból nagyon izgultam, az nagyon nem hiányzott hozzá, amit ott műveltek. Remélem,kérdező, hogy megoldódik a problémád!
2012. jan. 10. 00:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát nem hiszem el
2013. márc. 16. 03:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Mit csináltál

Elmentél még egyszer(!)

2013. márc. 16. 04:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Most ez csak írásbeli volt(?)
2013. márc. 16. 04:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor már szóbelire máshova mentél
2013. márc. 16. 04:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem voltam azóta, mert egyéb okokból más nyelvet is el kellett kezdenem tanulni, de nem tudom hallottátok-e a 2012-ben kirobbant botrányt az origóval kapcsolatban, h meghamisítottak dolgozatokat, meg h több százezerért felelés nélkül adtak ki bizonyos embereknek nyelvvizsgát. Ezek után már értem h nekem meg a hozzám hasonló "egyszerű", tisztességes embereknek miért pontozták le a szinte hibátlan dolgozatát. Nyilván kellett a statisztika. Egyébként most készülök ECL-re remélem ott korrektebbek lesznek.
2013. márc. 16. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!