Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Efogadják már a Békéscsabai...

Efogadják már a Békéscsabai főiskolán az eszperantó nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
3 éve végeztem pénzügy szakon, akkor még nem fogadták el, most mi a helyzet?
2009. máj. 19. 21:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Jaj, de okos (vagy inkább okoskodó) vagy! Te még biztos nem gépeltél el soha semmit.

Amúgy a nyelvvizsga nem egyszerű az biztos. Nekem még nincs, de akiket ismerek, hogy van, nekik sem ment elsőre.

2009. jún. 16. 09:23
 12/19 anonim ***** válasza:
14:35: nekem semmi bajom azzal, hogy nincs nyelvvizsgad - hidd el, nyelvtanarkent teljesen tisztaban vagyok azzal, hogy sok embernek ez nehez, es a vizsgak kovetelmenyrendszerei sem kifogastalanok. En egyszeruen csak annyit jegyeztem meg, hogy ha a kerdezo mar 3 eve vegzett, tehat a 3 eve csak a nyelvvizsga hianya akadalyozza meg a diplomahoz valo hozzajutast, miert nem eroltette meg magat, es fejlesztette a mar meglevo kezdeti (kozepiskolaban tanult) nyelvtudasat, mert az angol vagy a nemet mellett az eszperanto labdaba sem rug a munkaeropiacon, tanulni meg ugyanugy kell mindegyiket.
2009. jún. 16. 09:30
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Részben egyetértek, de:

Én úgy hallottam már több helyen, hogy az eszperantóból 0-ról 3-4 hónap alatt el lehet jutni a középfokú nyelvvizsgáig, amit az angolról, vagy németről nem igazán mondanék el. A kivételnek gratulálok hozzá, ha van egyáltalán ilyen!

Tehát véleményem szerint a kérdező még mindig többre megy egy diplomával a kezében és egy eszperantó (gyakorlatilag semmilyen) nyelvtudással, mint hogy továbbra is évekig se nyelvvizsgája, se diplomája ne legyen.

2009. jún. 18. 22:32
 14/19 anonim ***** válasza:
Az előző gondolatmenetet folytatva, ez szaktól is függ. Vannak olyan szakok, pl. külker., ahol elengedhetetlen egy világnyelv ismerete. Ugyanakkor vannak olyanok is, amelyeknél puszta formaság a nyelvvizsga és ha az illető megkapta a diplomáját, a szakmájában soha az életben nem kell idegen nyelven megszólalnia.
2009. jún. 19. 15:25
 15/19 anonim ***** válasza:
29%
Igaz, de jelen esetben a kerdezo egyertelmuen halogatta a nyelvtanulast, amire volt 5-6 eve (+ kozepiskolai evek). Ennyi ido alatt egy csekelyebb nyelverzekkel rendelkezo ember is tud nyelvvizsgat szerezni angolbol vagy nemetbol, foleg a mai kovetelmenyeket nezve.
2009. jún. 19. 15:37
 16/19 A kérdező kommentje:

Ennyi válasz után, azt hiszem érdemes egy-két dolgot hozzáfűzni.

Először is senkitől sem kértem bíráló megjegyzést, senki sem tudja, milyen az életem, hogyan élek. Feltettem egy egyszerű kérdést, remélve, hogy értelmes választ kapok.

Nem magyarázatképpen, de nem vagyok tizenéves tini, már jóval idősebb vagyok, levelezőn végeztem, sőt gyermekem is van, tehát elég sok a teendőm + munka. Kérem, ha valaki nem tud értelmes választ adni, az inkább ne írjon.

2009. jún. 20. 23:02
 17/19 anonim ***** válasza:
A kérdező kommentjével teljes mértékben egyet értek. Aki pedig előtte az 5-6 évet írta, nem tudom mire gondolt, a kérdésben ott van hogy 3 éve lett volna rá.
2009. jún. 22. 23:08
 18/19 anonim ***** válasza:

23.08 3 éve végzett igen és ott volt az az időszak amikor még a fősulira járt. Így gondolták.

Kedves kérdező!

Nem irigyellek. Mivel nem tudtam mi a helyzetet annál jobb tanácsot adni nem tudtam neked,m int,hogy mi a törvény illetve,hogy hívd fel a tanulmányi osztályt. tényleg ott kéne az ilyen kérdésekkel kopogtatni, mert ők az illetékesek. Mi itt csak vaktában lövöldözünk. S ha már itt tartunk, én úgy tudom,hogy minden főiskola egyetem más-más határt szab a nyelvvizsga megszerzésének. Így ennek is járj utána. Nehogy kicsússz az időből és hiába valóvá váljon a tanulásod.

2009. jún. 23. 08:46
 19/19 anonim ***** válasza:

Még annyit,hogy anno én is végeztem levelezőn, gyerek mellett tanultam, meg ott volt a család és nagy könnyebbség volt,hogy már volt nyelvvizsgám. (Hozzáteszem, hogy az első diplomám én is azért nem kaptam meg 4 hónapig, mert nem volt meg a nyelvvizsgám, de neki duráltam magam és munka mellett megcsináltam) Mert az első diplomához már megvolt. Tudom milyen gyereke, család és munka mellett tanulni, de ez ne legyen kifogás, mert amikor belevágtál tudtad mit vállalsz mivel ahogy te is írod nem vagy tini.

S ha már itt tartunk mivel nem vagy tini pontosan azért kéne a telefont megemelned és felhívni végre a főiskolát. Ahelyett,hogy fórumokon kérdezgetsz kitéve magad a kellemetlen bíráló válaszoknak. Ja és kevesebb idő is.

2009. jún. 23. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!