Hogyan tudnám két hét alatt valamennyire felfrissíteni orosz és ukrán tudásomat?
Pár éve elkezdtem önszorgalomból oroszul és ukránul tanulni, még jártam is magántanárhoz (oroszból) és nyelvtanuló csoportba (ukránból).
Mindkét nyelvből eljutottam egy kb. alapfokú beszélgető szintre, oroszból pár bonyolultabb dolog is ment, de az utóbbi kb. másfél évben annyira nem tudtam foglalkozni a nyelvtanulással, ezért elég sok minden nem ugrik be elsőnek és kicsit bénán tudom csak olvasni a cirill ABC-t.
Téli szünetben végre kijutok Ukrajnába és szeretném magam jobban megértetni ott, hogyha már ennyi ideig tanultam ezeken a nyelveken, akkor haszna is legyen végre. Pl. hallottam, hogy kedvesebb a határőr és a rendőr, ha oroszul vagy ukránul szólok hozzá, már ezért is megérné.
Mit tudnék tenni ez alatt a viszonylag rövid idő alatt, hogy felfrissítsem a nyelvtudásom?
Igaz, hogy kicsit megkésve, de ajánlom figyelmedbe ezt a weboldalt: www.sharedtalk.hu
Az a hátrány, hogy regisztrálni kell, az előny viszonyt az, hogy tök ingyen van! :)) Ezen az oldalon tudsz írásban és webkamerán keresztül beszélgetni, de nagyon jók még a televízió-adások és a rádiók. Akik az ország ÉK-részén élnek, azok nagyon sok rádiócsatornát tudnak fogni, de az interneten is lehet ilyeneket találni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!