Milyen könyveket ajánlotok angol szóbelihez?
Szóbeli felvételihez kellene valamilyen jó könyv angolból (gimibe kell a szóbeli) és nem tudom, milyen könyvek vannak kimondottan ilyen célra. A tanárnő már adott fénymásolt laspot, amit a 888 kérdés és válasz angol nyelvből c. könyvből másolt. Én utánanéztem a neten, de ott meg úgy van írva, hogy szóbeli nyelvvizsgára készülőknek, és hát nekem csak szóbeli felvételi kellene, viszont kimondottan erre a célra egy könyvet sem találtam.
14/L
Dohár Péter: Kis angol nyelvtan
Nagyon hasznos könyv, én angol tagozatra járok gimiben és a tankönyv mellett ezt használom.
Össze van benne foglalva az összes igeidő magyarázattal, használattal, példamondatokkal együtt, valamint minden kis nyelvtani finomítás, apróság, amit fontos tudni! Nagyon ajánlom!
Köszi. Ari vagy. :)
De nekem nem a nyelvtanhoz kellene segítség, azt nem kérdezik ezen a szóbelin, csak témák vannak, amikről tudni kéne beszélni. Pl. iskola, othhon, bemutatkozás, család és barátok stb. Szal szinte ezen a felvételin a nyelvtan kicsit sem számit.... Vagy legalábbis nem kellenek a bonyolult igeidők, csak a duma... :)
Azért köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!