Ez elég egy középfokú szinthez angolból?
Szia!
Nekem idegenforgalmi szakmai angol nyelvvizsgám van, ezt azért mondom el, mert pl a pénzügyi vagy közgazdasági nehezebb lehet (bár aki ezt tanulja, annak talán könnyű :))
Na szóval, én már az általánosban elkezdtem angolt tanulni a német nyelv mellett, 3-4 igeidőt tudtunk megtanulni és néhány szót, kifejezést.
Középiskolában nem volt módom angolt tanulni, a német volt a választott nyelvem, ebből is érettségiztem.
Felvettek a fősulira, turizmus szakon követelmény a 2 szakmai középfokú nyelvvizsga (vagy 1 szakmai közép - 1 sima felső).. na ez volt a mese része :)
Németből 3 hónap alatt, magántanárral (heti 2x2), sok magnós feladat, tv, olvasás mellett elsőre meglett a vizsga.
Angolból beiratkoztam egy intenzív nyári tanfolyamra, alapszintről eljutottunk 4 hét (5x5 óra) a középfok küszöbéig kb. A nyelvtanon volt a hangsúly, emellé szavakat is tanultunk, /sárga Headway ha jól emlékszem/
Ezután ismét magántanárhoz mentem és vele is heti 2x2 órában készültem, magnóztunk, beszélgettünk, otthon zenét hallgattam, filmet néztem, olvasgattam.. a vizsgán elég neház feladatlapokat kaptam, nem feküdt a téma, így csak harmadszorra mentem át, de a lényeg, hogy meglett. :P
Ajánlom, hogy nézz körbe nyelvvizsga ügyben, mikor, hol, milyet, mennyiért tudsz tenni. www.nyak.hu
Ha sikerült kiválasztani a megfelelőt (egynyelvű vagy kétnyelvű) és fekszenek a típusfeladatok is, rendeld meg a hozzá íródott felkészítőkönyvet, s abból készülj a vizsgára. Akkor menni fog!
Abból elsajátítod a szókincset, gyakorolod a levélírást, a cd-n pedig szakmai szövegek lesznek.
Plusz gyakorlásnak tökéletes a szakmai cikkek olvasása (magyar nyelven is, ha még nem vagy jártas a szakmában), zenehallgatás, tv/film, olvass bármit, új szavakat mindig tanul az ember, levelezéshez pedig keress partnert. sharedtalk, interpals...
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!