Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tett már valaki második...

Tett már valaki második nyelvből is érettségit?

Figyelt kérdés
Németes vagyok, de késztetést érzek arra, hogy angolból is megpróbáljam. Egy év múlva érettségizek. Sikerülhet a felkészülés, ha minimum 4-esre akarom megírni? Hogyan készüljek fel, szinte csak magamtól, hiszen csak heti 3 angolom van, és csak 2 éve tanulom?
2009. máj. 9. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb barátnőm általános iskolában német tagozatos volt, gimibe szülői nyomásra (mindkét szülője angoltanár) mégis angol tagozatra jelentkezett. Mikor a lapot beadta, egy szót sem tudott angolul, a felvételi azonban angolul zajlott, volt öt hónapja, hogy felkészüljön. Ezért minden délután leültek az apukájával, és három-négy órán keresztül angoloztak. Az eredmény: a felvételin jobban teljesített, mint azok, akik akár nyolc éve angolul tanultak...

Szerintem tanulságos. :) A lényeg, hogy meglegyen az elszántság, és tényleg akard azt az érettségit. Sok meló lesz vele, de szerintem megéri. :)

2009. máj. 9. 09:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tavaly a választott nyelvem érettségin az angol volt, választott tantárgy pedig a német,mindkettő 4es lett, és mindkettőből sikerült a középfokú nyelvvizsga.
2009. máj. 9. 11:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Én még nem érettségiztem, hanem csak majd fogok, de én is úgy tervezem, hogy érettségizem angolból, mint nyelv, és franciából, mint választott tantárgyból. Szerintem egyszerűbb felkészülni nyelvből 1-1 középszintű érettségire kb alap-középfokon, mint pl biológiából. Persze ez egyénfüggő.
2009. máj. 9. 11:40
 4/6 anonim ***** válasza:
én 2007-ben érettségiztem, angol volt a nyelv, az emelt szinten ötös lett és nyolc évig tanultam általánosban franciát, de a szakközépben semeddig és mégis abból mentem középszinten és épphogy 80% lett:)
2009. máj. 9. 12:27
 5/6 anonim ***** válasza:
12:27! Hogyan mentél franciára ha nem tanultad középiskolában? Nem csak abból mehetsz érettségizni, amit legalább 2 évig tanultál? Bocs ha valamit félreértettem!
2009. máj. 9. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:
nem, 11-12.-ben tanultam de tök alapról kezdtem még így szinte csak beültem az órákra mert azokat már tudtam, ezért tudtam belőle érettségizni
2009. máj. 9. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!