Hogy is van ez (angol, to love ige)?
2 dolog:
1: most olvastam az oxfortadvancedlearnerdictionary.hu-n, a love igével kapcsolatvan, h É-Amerikában a 'to love to +verb' a megszokott, a 'to love +verb+ing' helyett. Ez mennyire jellemző?
2: valahol olvastam (nem nyelvtankönyvben, csak az interneten egy hozzászólásban), hogy a love igét nem kapcsoljuk állapothoz (pl: I love being in the countryside). Ez mennyire igaz?
1. Hogy hol, melyik, mennyire megszokott azt nem tudom, de mindkettő létezik és helyes. Ugyanúgy, mint like, vagy hate alapvetően azt mondják, hogy a gerund inkább egy általános, míg a infinitive egy bizonyos alkalomra SZOK utalni. De ebbe a szabályban a SZOK nagyon fontos, ugyanis ez egyáltalán nem egy vasszilárd szabály csak egy erős általánosítás, hogy azért legyen mihez tartaniuk magukat a tanuloknak.
2. Nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!