Hogy lehet a legkönnyebben franciát tanulni? Nektek mi vállt be a legjobban?
Mármint a szavakra gondolok. Idén kezdtem a franciát(2.nyelv,angol az első) és nem mennek a szavak..Inkább csak bemagolom aztán így 1,2 hét után el is felejtem a legtöbbet. Holnap is témazáró lesz és nem mennek a szavak. A szabályokat értem,de a szavak. Nektek milyen módszer vált be?
Ui: Angollal nincs gondom,az valamiért jobban megy,nem érte a francia szavakat miért nem jegyzem meg:S
Azt hiszed, kapsz itt valami ultimate megoldást, amitől nem felejted el a szavakat? Rakd a párnád alá a könyvet, hátha átszáll a fejedbe a tudás.
Hidd el, csak gyakorlással az aktív szókincsedben tartani a szavakat. A megtanulásukhoz pedig be kell őket magolni. A legegyszerűbb, ha olvasod franciául hangosan, utána meg mellé a magyar jelentés. Addig folytatod, míg meg nem jegyzed. Vagy használhatsz mindenféle mostanában divatos kártyákat meg egyéb baromságokat, de attól még a lényeg ugyanaz.
Beszélni, használni kell a szavakat, és nem felejted el őket. Ennyi a titok.
Szia!
Elárulnád a választ? Mert én is ugyanezzel szenvedek, szintén második nyelvként...és csak ilyen "kedves" válaszokat kaptam eddig.
Privátban is írhatsz. Nagyon hálás lennék. Köszi!
Köszönöm,hogy írtatok.
Nekem is mondták ezt a szókártyát és már mikor felírom akkor is nekem kell kitalálnom mit jelent a szó,mellé írom a kiejtést is és már ebből is tanulok. Aztán meg mehet a játék:D
Meg még olyat írtak,ami ilyen szókártyás volt,hogy ilyen memóriajátékban csináljam meg.
Kipróbáltam mind a kettőt és tényleg jó,gyorsan megjegyzem,mert pörög az agyam és gondolkodik is közben ezért megjegyzem inkább,mint azt,hogy gubbasztok felette és izzadok,hogy tanuljam már meg. Szóval ezek a játékos módszerek szerintem jók.
Meg még azt csináltam,hogy mindenre a szobámba oda írtam a francia nevét (+hogy milyen nemű) ilyen kis cetlikkel ragasztottam rájuk,mert ma a bútorokból meg hasonlókból írtunk és így is megjegyeztem,hogy bárhova néztem láttam. De ezt ügye nem tudom már csinálni,de így a nyelvtanulás elején jól jött,mert biztos,hogy 5 lesz:D
Most más nem jut eszembe ,de majd írok,hogy mit mondtak még,ti is írhattok még. Segítsünk egymásnak:)
Szerintem szövegeket tanulj meg :) Nekem legalábbis úgy könnyű. Társalgási szituációkhoz szükséges szavak könnyedén megragadnak az agyadban, mert folyékonyan akarsz beszélni. Én sokféle nyelvet tanultam már mindegyiknek más-más tanulási módszer jött be.
Például latin szavakat úgy tanultam meg, hogy egy szótár füzetben a bal oldali oldalra írtam a szót és a jelentését, utána a jobb oldalon pedig addig írtam le a szavakat, amíg meg nem jegyeztem. Egy idő után rááll az agyad és egy sor is elég.
Angolból rengeteg szódogát írtunk, de a francia is hasonló volt, ott mindig meg kellett tanulni a leckéhez tartozó párbeszédet, írni belőle Résumét (összefoglalót) és mivel elég tematikus volt az anyag (pl a legelső a bemutatkozás és minden ami hozzátartozik, aztán étkezés, utazás, öltözködés, testrészek ilyesmi..)
Kínain minden egyes órára hanzi sormintákat kellett írni plusz megtanulni az olvasatukat.
Most japánt tanulok ez kicsit összetettebb mert a kanjiknak van kínai és japán olvasata is e mellett hiraganák és katakanák és most én is küzdök a szavak megtanulásával, de azt vettem észre ha szövegeket tanulok meg mint például (jó napot kívánok, xy vagyok, kék házban lakok de a szomszédomék háza piros) akkor egyszerűbb megjegyezni.
A francia nem egy könnyű nyelv, de nem nehéz megtanulni.
Gyakorold! :)
"Ha hétszer elbuktál már, nyolcadszor is rugaszkodj neki!" :)
Próbálj franciául gondolkodni, és ne szégyellj szótárt használni. De a legjobb ha kiírod magadnak az aktuális szavakat amiket tudni kell, és tudsz belőle puskázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!