Help! érettségi elött állok és nem tudok angolul, mit tegyek?
nem tudok mondatokat összerakni, sok szót nem értek stb...
mit tegyek? a tanulással már nem sokra megyek mert alig van már idő...
de igen sokra mehetsz a tanulással.
én előrehozottan tettem le tavaly pedig év elején még elég kétségbeejtőnek tűnt,sok hibám volt ,alig tudtam valamit.
májusra viszont sokat fejlődtem,csak szorgalom kell hozzá.
4-re érettségiztem.
figyelsz az órán már az is sokat segít.
meg ha napi fél órát rászánsz és 2-3 feladatot átnézel már az is jobb mint a semmi.
ebből is le kell érettségizni.
akkor minek jelentkeztél rá, ha nem tudod?
Amúgy én sem voltam a toppon anno , mikor érettségizni akartam, de egyszerűen leültem tanulni. Dohár Péter-Kis angol nyelvtan című könyvét vettem át, illetve a WORD words words címűt lapoztam át. Plusz bégig csináltam 2x is az összes korábbi feladatsort. Írtam néhány témánkénti fogalmazást és a tanárommal gyakoroltam a szituációt a szóbelire.
Iratkozz be egy nyelviskolába, ahol kiscsoportos oktatás van. Tuti segít rajtad!
Amúgy nem biztos, hogy mindenkinek beválik ez a tipp, de nem kell októberben még tanulni az érettségire... Én szóbeli előtt 3nappal kezdtem el a tételeket megtanulni, és mindenből 5öst kaptam (jó..matekból 4es, de ott nem volt szóbeli :P ) és év közben 3-4es tanuló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!