Melyik a helyes és mit jelent? (egy tesztkérdés)
If I ...........the book, I could tell you the story.
a, have read
b, read
c, would have read
d, had read
A D válasz a helyes.
Jelentése: Ha olvastam volna a könyvet, el tudnám mondani/mesélni a történetet/tartalmát.
és így nem fordítható? --> Ha elolvasnám a könyvet,eltudnám mondani a történetet.
Ekkor a b, válasz a helyes.
Bocsi, de tevedsz :) az elozo mondta jol :)
If I had read the book, I could tell you the story
Barcsak olvastam volna a konyvet, elmondhatnam neked a tortenetet.
Ez egy felteteles mondat, ott az IF. Ha a WOULD-ot hasznalod az IF-fel, akkor PAST PERFECT TENSE-t kell hasznalni: HAD, nem a WOULD HAVE read (conditional past tense).
Hasznalata a beszedben OK, de ha irasban hasznalod, akkor gyerekes :) bocsi ...
For instance:
If Mark would have cleaned up his room, his mother might not be so angry -> If Mark had cleaned up his room, his mother might not be so angry.
OR
Mary would have used more chocolate in the cookies if she would have had a larger quantity -> Mary would have used more chocolate in the cookies if she HAD HAD a larger quantity.
Cheers
If I read the book, I CAN tell you the story.
Ha elolvasnám a könyvet,eltudnám mondani a történetet - ebben az esetben b :) viszont valtozni fog a mondat masodik fele!
B azért nem jó, mert azt jelentené: Ha jelenleg olvasnám a könyvet, el tudnám mondani a történetét. Ez arra utal, hogy még nem olvastam el, tehát nem logikus, hogy a történetét most el tudjam mondani. (A read ebben az értelemben a would read helyett állna, csak ugye IF után nincs would, hanem helyette sima múlt.)
Persze az a read állhatna a will read helyett is, hiszen IF után jövő helyett jelen áll. De akkor megint nem logikus: Ha majd elolvasom a könyvet, el tudnám (most) mondani a történetét.
Csak annak van értelme, hogy ha régebben olvastam volna a könyvet, akkor most el tudnám mondani a történetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!