Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol B2-n TELC vagy ECL?...

Angol B2-n TELC vagy ECL? Írásbelin.

Figyelt kérdés

Melyik könnyebb, ha lehet ilyet mondani?

Melyikre mennél?

2011. okt. 3. 19:25
 1/4 anonim ***** válasza:

A Telc manapság brutálisan bekeményített angolból.

köszönőviszonyban sincs a próbavizsgájuk, és a könyveik az éles nyelvvizsgával.

a másikat nem ismerem, mivel összejött a komplex telc :P

2011. okt. 3. 19:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát, ECl-en nem kopasztanak meg a teljes vizsgadíjjal, ha csak a felére mész. Szótárt se lehet használni, ergo azzal sem cseszed el az időt. És nincs olyan idétlen nyelvi teszteskedős baromkodás sem. Viszont a kevés feladat miatt sok pontot lehet veszíteni egy véletlenül elírt válasszal.
2011. okt. 3. 19:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Én csak az ECL-t ismerem, azon voltam angolból és németből is. Nekem bejön az egynyelvű vizsga, szerintem jobb, ha nem kell azon vesződnöd, hogy magyarra fordítsd a dolgokat. Szótárt nem lehet használni, ami az írásnál okozhat gondot esetleg, az olvasásértésnél szerintem nem is lenne rá szükség, egyrészt nem olyan nehezek, másrészt meg nem olyanok a feladatok, hogy minden egyes szót érteni kell hozzá. Igaz, ezt nem kérdezted, de az ECL-en a hallásértés az, amiről úgy tudom, nehezebb, mint máshol, de a szóbelin szerintem az a jó, hogy párban vagy, nekem legalábbis így jobban tetszett, mintha csak a vizsgáztatóval lettem volna.
2011. okt. 3. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Levélírásnál végképp nem kell a szótár, ott azt írsz amit akarsz, csak legyen köze a feladványhoz és érintsd valamilyen formában a megadott pontokat. Az idő pedig pont elég arra, hogy megírd, de gondolkozni nem igazán tudsz, és nem is kell. If I were you...
2011. okt. 3. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!