Mennyien tudnak ma Magyarországon oroszul?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 26. 21:44
1/4 anonim válasza:
Na most aki tanult azok 1989-ig biztosan tanultak,mert addig volt kötelező. Tehát ezek a korosztályok valamennyit tudnak. most ha azokat keresed akik ténylegesen használják vagyis napi használói a nyelvnek azok már lényegesen kevesebben vannak.
Én még 10 évig tanultam oroszul, kb 16 éve nem használom, a nyelvet, de van egy szint amit megértek.
2/4 anonim válasza:
Én jól beszélek oroszul. Használom is.
3/4 anonim válasza:
Én 86-ban érettségiztem, és nekünk még kötelező volt az orosz! ( évig tanultam, 4 ált.+ 4 középsuli.) De az túlzás , hogy megtanultuk a nyelvet! Már ennyi év távlatából alig emlékszem valamire, bár én akkoriban szerettem az oroszt:) A Várj reám című verset,v. dalt amit anno Darvas Iván énekelt, nekünk is meg kellett tanulnunk oroszul, és még ma is emlékszem pár sorára...
4/4 anonim válasza:
Én félig orosz félig magyar vagyok,így jól tudok beszélni oroszul.Oroszból leszek tanár a Nyíregyházi Főiskolán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!