Német felsőfokú nyelvvizsga: gondot jelenthet az az értékelésnél, ha egyszerűen fogalmazok?
A magyarral abszolút nincs gondom, tudom csűrni-csavarni a mondatokat rendesen. Azonban októberben megyek írásbeli, felsőfokú németre, és akárhogy próbálom, a fogalmazásom nagyon egyszerű. Összetett mondatokban írok, sok töltelékszóval, van szókincsem, de nem szeretem a nehéz nyelvtani összetételeket és németül nem is tudok úgy helyesen írni. Nekünk még a gimiben azt tanították, hogy inkább legyen egyszerű megfogalmazású, de helyes, mintsem belebonyolódjak a nehezebb nyelvtanba. Mit gondoltok erről? Gond lehet az egyszerű fogalmazás? Vagy a világossága fontosabb?
Illetve lenne még egy kérdésem: ti hogy készültetek fel, hogy bármi témát kap az ember, egyből tudja írni a dolgokat? Én percekig csak azon gondolkozom, mit írjak, és itt nagyon kevés idő lesz, szinte nem is elég leírni annyit (600 szó 90 perc alatt). Hogy készüljek fel úgy, hogy bármilyen levelet kapok, legyen miről írnom? Sokat olvasok, azonban ez nem elég...
Igen, még mindig 3f, és sok más szóban is előfordul torlódás. Tehát 3 egyforma mássalhangzó egymás mellett.
Egyébként szerintem is azért a passzív alapvető lenne felsőfokon, ha túl egyszerű szerkezeteket használsz, akkor lehet, hogy levonnak pontot. Bár ez attól is függ, hogy hol vizsgázol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!