Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez a kettő nem ugyanazt...

Ez a kettő nem ugyanazt jelenti? (német)

Figyelt kérdés

egy hörverstehen feladatnál volt,és a megoldó kulcs szerint hamis az állítás:

Angelika hat keine Zeit für ihren Vater,weil sie am nächsten Tag eine Prüfung hat.(és ez volt a magnón)

-Angelika,hast du einen Moment Zeit?

-Ja,wenn es nicht zu lange dauert.Ich muss mich noch auf

morgen vorbereiten. Wir schreiben eine Arbeit.

Én igaznak gondolom,mivel a schularbeiton kívül más arbeit-ot nem nagyon lehet írni,ezért gondoltam hogy arra utal,de ezekszerint rosszul gondoltam,szerintetek mi a hiba?

2011. szept. 19. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:
nem tudom mi a hiba de a kettő kb ugyanaz
2011. szept. 19. 23:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy azért nem jó, mert igennel válaszol. Azt mondja, hogy igen, van ideje, de csak, ha nem tart túl sokáig. Ha nem lenne ideje, nemmel válaszolt volna. Én csak erre tudok gondolni, de ez eléggé becsapós.
2011. szept. 19. 23:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem is hamis az állítás. Az állítás azt mondja, hogy Angelikának nincs ideje az apjára, mert másnap vizsgázik. DE igazából a párbeszédben az áll, hogy igen, van ideje, ha nem tart sokáig az, amit az apja akar. Szerintem ez teljesen logikus.
2011. szept. 20. 10:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazatok van,köszi a segítséget:)
2011. szept. 20. 17:33
 5/5 anonim ***** válasza:
és a vizsga(prüfung) az nem ugyanaz mint az arbeit. Lehet hogy zenevizsga vagy ilyesmi.(bocs hogy nem írtam nagybetűt)
2011. szept. 21. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!