Mit kel a .. -ra írni? (einen, eine, ein)
Figyelt kérdés
Ich möchte .... Stück Kuche, bitte.
Ich möchte .... Apfelsaft, bitte.
Ich möchte .... Tasse Kaffee, bitte.
Ich möchte .... Wurst, bitte.
Ich möchte .... Sandwich, bitte.
Ich möchte .... Mineralwasser.
2011. szept. 14. 16:35
1/8 anonim válasza:
Elkezdődött a tanév, és sok a házi feladat?
2/8 anonim válasza:
Ha der a névelője akkor ein, ha die a névelője akkor eine, ha pedig das a névelője akkor ein.
3/8 A kérdező kommentje:
neeem, :D újra kezdtem németet tanulni.
én is ugyanúgy tudom, ahogy a 2. kommentelő, de van egy netes oldal, ami nem fogadja el a válaszokat.
2011. szept. 14. 16:49
4/8 anonim válasza:
1. ein
2. einen
3. eine
4. ein
5. ein
6. einen
5/8 anonim válasza:
"Ha der a névelője akkor ein, ha die a névelője akkor eine, ha pedig das a névelője akkor ein."
- Igen, így van, alanyesetben. De ez itt mind tárgyesetben van. Vagyis ein, einen, eine válaszok lehetségesek.
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm-köszönöm! :D
2011. szept. 14. 17:03
7/8 anonim válasza:
16:59-es válaszolónak: Később vettem észre én is, hogy tárgyi esetben vannak, utána már kijavítottam. (A 2. választ is én adtam)
8/8 anonim válasza:
Bocs elírtam: *2. helyett 3.-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!