Hány igeidő van az oroszban?
Figyelt kérdés
Szeretnék oroszul tanulni és kíváncsi vagyok mennyire nehéz a nyelvtana. Mi az ami a legnehezebbnek mondható benne ?2009. ápr. 21. 16:07
1/4 anonim válasza:
Ha jól emlékszem 3 igeidő: jelen, múlt, jövő van. Az igeragozás nem nehéz, mert csak egy féle ragozás van.
viszont a névszó ragozás összetett 3 nemben ragozol nő, hím és semleges illetve 6 eseteben alany, tárgy, birtokos, elöljárós, határozó és még egy a nevét most nem tudom. De nem nehéz,mert nincs kötött szórendje meg ilyenek. Nincs benne passziv sem.
2/4 anonim válasza:
A legnehezebb a főnévragozás, mert az keményen be kell magolni (nekem 3 évbe telt). És pont az elején az alapszavaknál van elég sok rendhagyó többes szám. Melléknév ill névmásragozás is van, sőt számnévé is, az igéknél is változhatnak az alakok.zóval sok a magolás, ami jó nyelvérzék esetén mégse okoz problémát.Viszont mindenért kárpótol, hogy az orosz nyelvet nagyon lehet szeretni, érzelemmel lehet viszonyulni hozzá, és a hangzása gyönyörű lágy, ha szépen beszélik. És rajta keresztül még jónéhány szláv nyelvből fogsz valamicskét megérteni.
3/4 anonim válasza:
Három igeidő van, de a képzésüket lehet variálni. A nyelvtana nagyon nehéz, főleg a főnévi igeneves szerkezetek (olyasmi, mint az angolban a passzív szerkezet, csak 4 fajtája van). A főnévragozás is nehéz. De én imádtam!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
2009. ápr. 22. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!