Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ennyi elég bemutatkozásnak...

Ennyi elég bemutatkozásnak (Angol)?

Figyelt kérdés

Új angol tanárt kaptunk (10. osztály) és következő órán felelünk abból h h tudunk bemutatkozni. Már elégsokat írtam, de kb. másfél perc kell hozzáh mindet elmondjam, de a tanár azt mondta h 3 percig kell beszélni,és nem igazán tudom miket írhatnék még bele.

Eddig ennyi van:

My name is xy.

I live in xy.

I was born on 1996.

I'm a 15 years old.

A attend the xy school.

I am a tenth former. I belong to class A.

English is my first foreign language. My secong foreign language is Italian. I prefer Italian to English because i think the Italian language is much more beautiful than the English language. (A tanár kérte h mondjuk el milyen nyelvet tanulunk és h miért szeretjük..) I haven't got a sister or brother. I wouldn't like to have a sister or brother.

I like playing computer games, playing with my dogs, watching tv, and listening to music.

Szerintetek mit írhatnék még h több legyen? A tanár szerint "érdekességeket írjunk magunkról"nem igazán értem h mit írhatnék még. Ha van valami nyelvtani hiba a fenti szövegbe létszi szóljatok. :) előre is köszi a válaszokat

2011. szept. 4. 12:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

én kijavítok pár helyesírási hibát...:

- I was born IN

- I'm 15 years old. ( 'a' nem kell)

- I attend xy school. ( 'the' nem kell)

- a második sister or brotheres mondtanál használhatnád a sibling=testvér szót, hogy ne legyen szóismétlés

- nem létszi,hanem légyszi (bocsi,nem köcsögségből mondom,csak hogy tudd:)

esetleg a hobbikat kifejthetnéd: hány kutyád van,milyen stílusú zenét hallgatsz,ilyesmi.

leírhatod,hogy melyik a kedvenc tantárgyad.

remélem segítettem :)

16/L szintén 10.-es :D

2011. szept. 4. 12:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

I was born IN 1996

I'm 15 years old (nincs "a"

I attend...

I am an only child, but I enjoy it because...

I have 1-2-3-... dogs. They live in our garden/in the house. Two male and one female. My favourite one is..., becuase...

I have been learning English for two years. I started learning Italian later.

My favourite subjects at school are...

My favourite music is... I like xy band, becuase...

2011. szept. 4. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Írhatod még hogy milyen zenét szeretsz, milyen filmeket, melyik a kedvenced. Ha szeretsz utazni akkor azt is leírhatod vagy hogy merre voltál a nyáron. Melyik a kedvenc tantárgyad és az miért, esetleg a jövőbeli terveidről is írhatsz.
2011. szept. 4. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!