Ennyi elég bemutatkozásnak (Angol)?
Új angol tanárt kaptunk (10. osztály) és következő órán felelünk abból h h tudunk bemutatkozni. Már elégsokat írtam, de kb. másfél perc kell hozzáh mindet elmondjam, de a tanár azt mondta h 3 percig kell beszélni,és nem igazán tudom miket írhatnék még bele.
Eddig ennyi van:
My name is xy.
I live in xy.
I was born on 1996.
I'm a 15 years old.
A attend the xy school.
I am a tenth former. I belong to class A.
English is my first foreign language. My secong foreign language is Italian. I prefer Italian to English because i think the Italian language is much more beautiful than the English language. (A tanár kérte h mondjuk el milyen nyelvet tanulunk és h miért szeretjük..) I haven't got a sister or brother. I wouldn't like to have a sister or brother.
I like playing computer games, playing with my dogs, watching tv, and listening to music.
Szerintetek mit írhatnék még h több legyen? A tanár szerint "érdekességeket írjunk magunkról"nem igazán értem h mit írhatnék még. Ha van valami nyelvtani hiba a fenti szövegbe létszi szóljatok. :) előre is köszi a válaszokat
én kijavítok pár helyesírási hibát...:
- I was born IN
- I'm 15 years old. ( 'a' nem kell)
- I attend xy school. ( 'the' nem kell)
- a második sister or brotheres mondtanál használhatnád a sibling=testvér szót, hogy ne legyen szóismétlés
- nem létszi,hanem légyszi (bocsi,nem köcsögségből mondom,csak hogy tudd:)
esetleg a hobbikat kifejthetnéd: hány kutyád van,milyen stílusú zenét hallgatsz,ilyesmi.
leírhatod,hogy melyik a kedvenc tantárgyad.
remélem segítettem :)
16/L szintén 10.-es :D
I was born IN 1996
I'm 15 years old (nincs "a"
I attend...
I am an only child, but I enjoy it because...
I have 1-2-3-... dogs. They live in our garden/in the house. Two male and one female. My favourite one is..., becuase...
I have been learning English for two years. I started learning Italian later.
My favourite subjects at school are...
My favourite music is... I like xy band, becuase...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!