Megtanulhatok úgy egy nyelvet [jelenleg a románt szeretném], hogy román adásokat nézek?
Románia magyarságában élek, viszont szeretnék megtanúlni románul.
A tv-ben jelenleg csak egy román csatorna van, és azt szeretném megtudni, hogy onnan megtanulhatok, legalább egy alap szintet, románul? [Disney Channel]
Tudok minimális dolgokat, szavakat, egy-két egyszerübb mondatott el tudok mondani, összerakni, de evvel nem lehet boldogulni, valamint érteni értem nagyjából, de nem tudok válaszolni.
Egy bizonyos szintig el fogsz jutni, természetesen olyan irodalmi szavakat, amiket igazából csak művekben található meg vagy mélyebb szintű terminológiát, ami csak azoknak érdekes, akik értik is a témát azt nem fogsz megtanulni egy Disney Channel-ról. Például, a kopár, illetve logaritmus szavakkal nem fogsz találkozni. Továbbá káromkodást, illetve erőszakos szavakat se feltétlenül fogsz hallani benne.
És még azt is hozzátenném, hogy azt ne felejtsd el, hogy ez csak beszéd (azon belül is hallgatás). A beszédmegértésedet képzed elsősorban, ezel, azért a beszédkésséged is fejlődik, de nem feltétlenül effektíven, ha nem azt nem gyakorolod külön, illetve íráskésséged egyáltalán nem fejlődik.
És végezetül azt se felejst el, hogy azért már nem vagy annyira fiatal (bár különösebben idős se, de mondjuk egy 10 évesnek jelentős előnye van még), illetve ez a módszer nem feltétlenül gyors, főleg egyedül. Meg fogsz tanulni egy viszonylag stabil mindennapi szinten, de lehet, hogy sokkal lassabban éred el azt, amit egy nyelviskolával el tudnál érni (bár a legjobb, ha a kettőt együtt végzed). De egyértelműen el lehet jutni egy elég rendes szinte, magam is így tanultam meg a Németül egy gyenge középfokú szinten.
Köszönöm a választ! :)
Jöhetnek még! :)
Bocs lehet hogy én vagyok a tudatlan, de hogyha Romániában élsz hogy hogy nem tudsz románul?o.O
Még ha magyar többségű faluban élsz akkor is a suliban tanulnod kéne az államnyelvet nem? Vagy miért nem tanítottak meg a szüleid?
Tudod, ez nem olyan egyszerű, mint ahogy te elképzeled!
Egy kis faluban élek, itt a tanítás nagyon gyenge ahhoz, hogy itt valaki megtanúljon románul.
Amennyit tudok, azt a minimális alapot, azt nagyrészt ott tanultam.
Szüleimnek nem volt még fiatal korukban lehetőségük tanulni nyelveket itta közelben. Beszélnek ők is románul, de nem tökéletesen és nem akarnak/akartak engem helytelenül megtanulni beszélni. Nekik a ragozással van bajuk.
AMÚGY ITT NEM ÉN KÉRDEZEK???
Ha egy normális választ nem tudsz adni, ne is írj! Köszi!
Óóó bocsásson meg uraságod hogy méltóztattam megszólalni:)ok adok normális választ : nézd a hannahmontánát románul attól megtanulsz tökéletesen kielégítő válasz?
Akkora bunkó emberek vannak itt hogy hajmeresztő -.-csak kíváncsiságból megkérdezek valamit erre egyből lehurrog -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!