Szóbeli nyelvvizsgán miután bemutatkozott a vizsgáztató mondhatom neki, hogy Nice to meet you? Vagy mit illik ilyenkor mondani?
Igaz, én németes vagyok, de szóbeli nyelvvizsgán nemrég voltam.
Miután belépsz az ajtón, illik köszönni ("Guten Tag", németül persze...). Ezután már minden a szóbeli nyelvvizsgád része. Miután leültél, azonnal kezdődik a vizsga. Rögtön kérdeznek, általában kérik, hogy mutatkozz be, tehát én azt javaslom, hogy ha mindenképpen szeretnéd mondani a "Nice to meet you!"-t (ennyit azért 2 év angol tanulás után én is megértek ;)), akkor azt javaslom, hogy rögtön ahogy belépsz az ajtón, üdvözöld így őket.
Amikor én vizsgáztam, inkább az elköszönésre helyeztem a hangsúlyt, hogy kerek egésznek hasson a "történet". Én németül csak ennyit mondtam: "Köszönöm szépen. Viszont látásra, kellemes hétvégét kívánok!" (szombaton voltam).
Sok sikert a nyelvvizsgához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!