Német középfokú ECL, TELC, ÖSD jellemzői -esetleg tudtok más könnyebb nyelvvizsgát? Német középfokra milyen könyvekből lehet sikeresen felkészülni az alapoktól középszintig?
Olvasgattam a fórumokat és ezt a 3 típust ajánlották de aki tudja, kérem írja meg, hogy valóban könnyűek-e ezek a vizsgák a jelenlegi szabályozás szerint és melyiknél van olyan rendszer, hogy ha az egyik rész nem sikerül, csak a sikertelent kell újra megcsinálni!
Nekem a nyelvtan kicsit gyengébben fog menni majd szerintem, inkább a szókincsre akarok ráerősíteni, mivel könnyen tanulok, sokat, viszont a német nyelvtanjához szerintem baromi sok logika és ráérzés kell.
Egy ilyen nyelvvizsgára miből tanuljak? Régen Start egész és Unterwegs harmad könyvig jutottam, minek a nyelvtanja elegendő, esetleg vannak jó netes anyagok, amikből egyedül is tanulhatok? Nem sok időm van tanfolyamra járni.
Előre is köszi!
Én meg épp azt akartam írni, hogy a német TELC nevetséges.
Nekem elsőre meglett, de esküszöm, hogy magamtól nem tudok egy épkézláb mondatot összetenni.
A szóbelire bemagolt mondatokkal mentem, kb. 3 mondatot improvizáltam ott, a levelet szintén betanultam, ott egyetlen mondatot rittyentettem ott össze. A magnónál meg behúztam mindre azt, hogy igaz, gondoltam a 40%-ot így csak elérem már.
A szókincsemet sem mondanám nagynak, de ahhoz elég volt, hogy összességében meglegyen a 60%.
Ha a nyelvtani rész nem az erősséged, akkor egyértelműen az ECL-t ajánlanám, ugyanis ott az írásbeli résznél csak két olvasás értési és két levélírási feladat van.
Írásbeli vizsga
1. Olvasott szöveg értése
A vizsgázónak két különböző típusú szövegértési feladat helyes megoldásával kell igazolnia, hogy szótár nélkül képes megérteni a vizsgaszint követelményeinek megfelelő nehézségű általános szöveg tartalmát.
2. Írásbeli kommunikáció
A vizsgázónak két meghatározott szószámú fogalmazást kell szótár nélkül megírnia a megadott szempontok szerint.
Hú köszi. Ezek szerint egyikőtök nagyon szerencsés volt, mert én 5 évet tanultam és kb. 6-10 hónap tanulás után próbálnám meg a nyelvvizsgát, mert káosz van a fejemben és kb. kezdhetem elölről, hogy minden tiszta legyen.
Melyik vizsgánál van az, hogy amelyik rész nem sikerül, csak azt kell újraírni? ÖSD-t dicsérik de nem tudom miért, nem vagyok egy erős szinten..lehet, ők meg igen....
TELC-et akkor nem tudom...pont ezt kellene eldöntenem, de tényleg nem sok nyelvtanozást szeretnék, mert gázos szerintem:S....inkább akkor szavakat tanulok.
A TELC-nél 2 feladat fut nyelvtani részként, de az egyik szinte 100%-ban a szókincsen múlik. De ennél a nyelvtani résznél még a 40%-os határ sincs, szóval ha az 5%-ra sikerül, de az egész nyelvvizsga megvan 60% fölött, akkor megkapod a nyelvvizsgát.
És ha nem sikerül az egyik rész, akkor csak azt kell újraírnod.
Nem nagyon értettem belőle semmit, de behúztam mindre azt, hogy igaz (csak igaz/hamis állítás van). Így a szóbelim összességében 87%-os lett.
A Telc honlapján valahol fent van, hogy milyen könyveket ajánlanak.
Én olyan 2-3 könyvet megcsináltam, annyi bőven elég volt a begyakorláshoz.
De amúgy most ne higgyétek azt, hogy játszom a kemény gyereket. Jártam előtte 15 hónapig magántanárhoz, de komolyan mondom, hogy kár volt. Végigkínlódtunk a nyelvtant, de nem értem, hogy miért. Elég lett volna begyakorolni a feladattípusokat, mert én még arra is lusta voltam, hogy szavakat tanuljak. Illetve próbálkoztam, de nem ment, utána meg nem idegesítettem rajta magam, gyűlölöm a németet.
Ha a levelet jól begyakorlod, akkor szinte biztos a siker, mert az lehet a szívatós. De meg van adva, hogy 3 téma lehet, így könnyű panelmondatokat begyakorolni.
Csak a pontozása béna, mert úgy van, hogy 45/39/33/27. Tehát hatosával mennek le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!