Németet tanulok vagy akik tanultak! Mennyi idő után mertetek vagy tudtatok megszólalni ha nem is profin?
Én arra emlékszem, hogy gyerekként egy táborban voltunk, németek és franciák között, ahol a német volt elvileg a közös nyelv. (Mint kiderült, a franciák nem tudtak egy szót sem, de ez más kérdés. :P)
Én ott voltam kénytelen először ténylegesen beszélni, és hát mit ne mondjak, első napokban nem nyűgöztem le se magam, se másokat. :P
Aztán belejöttünk mindannyian. Biztos nem volt nyelvtanilag helyes, kevertünk bele szerintem minden nyelvből kifejezéseket, és kb. csak jelen időt használtunk, de megértették a német gyerekek, és ez volt a lényeg, mert tudtunk játszani. :P
A mai napig azt vallom, hogy valahogy így kell nyelvet tanulni, nem pedig a nyelvtanon görcsölve, bemagolt mondatokkal. Persze azt is tudom, hogy felnőttként nehezebb az, hogy az ember gátlások nélkül gagyogjon össze-vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!