Igaz, hogy az angol után a német nagyon nehéz? és igaz, hogy a német után az angol meg könnyű?
Én olyat hallottam, hogy angolból alapszintről sokkal könnyebb eljutni középszintre mint németből, viszont a németben középfokról sokkal könnyebb eljutni felsőfokra, mint angolból.
Egyébként, aki már beszél egy adott nyelvcsaládhoz tartozó nyelvet, az sokkal könnyebben megtanul az adott nyelvcsaládból egy következőt.
első válaszolónak igaza van.
én ált.iskolában a némettel kezdtem, majd a gimnáziumi 4 év angoltanulás után azt mondom, az angol nekem még mindig nagyon nehéz.. a kiejtés, a sok igeidő, meg úgy a hallás utáni megértés...
voltak olyan osztálytársaim is, akik általánosban angollal kezdték, vagy angolból és németből is kb. egy szinten voltak, mindegyikből a kezdő csoportba kerültek gimnáziumban, és mégis németből nyelvvizsgáztak, vagy azt választották érettségi tárgynak.
mindkettő nehéz egymás után, mert nagyon közel állnak egymáshoz, és könnyű őket keverni. 4 évig tanultam angol iskolában, utána 8 évet tanultam magyar iskolában németül. még mindig összefolynak a szavak, és a nélkül váltogatok a nyelvek között, hogy észrevenném.
21/n
német után könnyebb az angol, ez örök törvény, ez a pár ember mást mond, de csak egy példát hadd mondjak:
akikkel Németországban voltam és beszéltek németül, azok beszéltek mind(!) angolul is, viszont azok, akik angollal jöttek ki, azok lóf***t se tudtak németül és vért izzadtak a nyelvkurzuson, ott is hagyták a francba, mondván: majd a következő életükben némettel kezdik
sokkal könnyebb az angol, ha némettel kezdesz, és szopsz, mint a torkosborz, ha angol után akarsz németet tanulni (ha nem csak annyit akarsz tudni, hogy wie geht's és woher kommst du...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!