Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet könnyen szavakat...

Hogy lehet könnyen szavakat tanulni?

Figyelt kérdés

Nekem nem dolgozatra kell, vagy egy bizonyos időpontra, hanem nagyon hosszú távra. Kíváncsi vagyok, hogy ki hogy tanulja a szavakat. Ismerek pár módszert (mondatokat tanulna, naponta x szó), de érdekelne, h melyik lehet a legeredményesebb. Egyébként német szavakról lenne szó :)

Válaszokat előre is nagyon köszönöm!! :)

2009. ápr. 8. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szija!

Hát én ezt a technikát általános iskola 5ikes koromban agykontrolltanfolyamon tanultam,de rájöttem h konkrétan ehhez nem kell tanfolyam,elég józan paraszt ész hogy elkezd alkalmazni. Az ott tanult szavakat lassan 8 év elteltével is tudom:)

Na szóval,a szavakat mindig kösd valamihez... ha van rá lehetőség,a lehető legabszurdabb dologhoz,tuti megragad..:)

pl olaszul van egy szó..'vedere' jelentése: látni

nah..én ezt ugy tanultam meg,hogy van egy "veder" viz,és ha belenézek,látom magam.. és igy megtnaultam 1 életre..:)

remélem érted mire gondolok:)

2009. ápr. 8. 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
én egyszer egy nagyon fontos dolgozat miatt felírtam őket kis cetlikre, és memóriakártyázás szerűen fordítgattam, aminek nem tudtam a jelentését külön tettem attól, amit már tudtam, és azokat többször átforgattam, majd újból az egészet, és megint újból. Illetve jó az is ha begépeled, és úgy próbálod megtanulni őket hallás után. Ismétléses módszerrel. Azért fontos a nyomtatás mert így csak a hangzásra koncentrálsz, könnyű elolvasni.
2009. ápr. 8. 21:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

igen,ebben tényleg van valami,amit a 2ik válaszoló mondott!

Minél több csatornán keresztül jut el valami a tudatodig,annál jobban megragad... tehá

t látod is,hallod is.. rengeteget számit!

csináltam olyat is,hogy a szavakat felmondtam telefonba,hangrögzitőre,és hallgattam 1 darabig..)

1.válaszoló voltam

2009. ápr. 8. 21:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :). Holnap ki is próbálom őket.

A több-csatornás dolgot hallottam, de nem tudtam, h hogyan lehetne, de akkor így :D.

Köszönöm szépen!! :D

2009. ápr. 8. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!