Hogy lehet könnyen szavakat tanulni?
Nekem nem dolgozatra kell, vagy egy bizonyos időpontra, hanem nagyon hosszú távra. Kíváncsi vagyok, hogy ki hogy tanulja a szavakat. Ismerek pár módszert (mondatokat tanulna, naponta x szó), de érdekelne, h melyik lehet a legeredményesebb. Egyébként német szavakról lenne szó :)
Válaszokat előre is nagyon köszönöm!! :)
Szija!
Hát én ezt a technikát általános iskola 5ikes koromban agykontrolltanfolyamon tanultam,de rájöttem h konkrétan ehhez nem kell tanfolyam,elég józan paraszt ész hogy elkezd alkalmazni. Az ott tanult szavakat lassan 8 év elteltével is tudom:)
Na szóval,a szavakat mindig kösd valamihez... ha van rá lehetőség,a lehető legabszurdabb dologhoz,tuti megragad..:)
pl olaszul van egy szó..'vedere' jelentése: látni
nah..én ezt ugy tanultam meg,hogy van egy "veder" viz,és ha belenézek,látom magam.. és igy megtnaultam 1 életre..:)
remélem érted mire gondolok:)
igen,ebben tényleg van valami,amit a 2ik válaszoló mondott!
Minél több csatornán keresztül jut el valami a tudatodig,annál jobban megragad... tehá
t látod is,hallod is.. rengeteget számit!
csináltam olyat is,hogy a szavakat felmondtam telefonba,hangrögzitőre,és hallgattam 1 darabig..)
1.válaszoló voltam
Köszi a válaszokat :). Holnap ki is próbálom őket.
A több-csatornás dolgot hallottam, de nem tudtam, h hogyan lehetne, de akkor így :D.
Köszönöm szépen!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!