Mennyi idő alatt lehet eljutni angolból 0-ról a középfokú nyelvvizsgáig önálló, autodidakta tanulással?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 8. 18:36
1/2 anonim válasza:
Szerintem egy év alatt megoldható, de ehhez nagyon intenzíven kell vele foglalkozni. Adok ötleteket, én is magamtól tanultam, mert amikor volt már órám a suliban, semmit sem tanultunk.
Könyv a nyelvtanhoz: Raymond Murphy - English Grammar in Use vagy Essential Grammar in Use (inkább az előbbi)
Aztán vannak ezek: [link] ebből a Nyelvtani összefoglalót és az Igei táblázatokat, esetleg a Beszédfordulatokat érdemes beszerezni.
Szókincshez: iratkozz be könyvtárba, és olvass angol nyelvű könyveket. Vannak ezek a pici fekete kiadások, ezekből van olyan, amihez mondjuk 200 szót kell ismerni, és a legmagasabb pedig a 4000 asszem.
Valamint nézz filmeket angolul, és hallgass sok zenét, próbáld megérteni, mit énekel.
Sok sikert!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jótanácsokat! :)
2009. ápr. 8. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!