Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyol vagy francia?

Spanyol vagy francia?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, most megyek 9.-be matek-fizika szakra és nem tudom, hogy melyik nyelvet válasszam, ugyanis villamos- vagy gépészmérnök szeretnék lenni!

-francia

-spanyol

-(esetleg német)

2011. júl. 31. 13:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

08:50

Azt a hülyeséget a mongolról meg a szlovákról sürgősen felejtsd el, közismerten semmi köze a valósághoz.

"a barátom nagyon szereti a franciát, de azt mondta, hogy egyértelműen spanyol, nagyobb haszna van, és KÖNNYEBB."

Franciatudás UTÁN persze hogy könnyű. Aki meg jól tud spanyolul, annak a francia lesz könnyű. Ugyanis a két nyelv szókincse és nyelvtana is nagyon hasonló.

"már csak a külsőségek is: wikipédia szócikkben..."

Jó, hát ez nem érv.

"a kiejtés nehéz"

Nem nehéz. Pár óra begyakorolni a francia hangokat. A spanyol kiejtés is nehéz, csak azt HISZIK sokan, hogy nem az, és megtanuljál szép magyar akcentussal.

Elárulom, hogy erős magyar kiejtéssel minden idegen nyelvnek könnyű megtanulni a kiejtését, maximum a terepen nem fognak érteni a bennszülöttek :)))

A francia nyelvtan egyébként egy fokkal egyszerűbb a spanyolnál, ennyit a túlbonyolítottságról. Persze a spanyol is egyszerűbb a németnél, ami valóban túlbonyolított.

De legalább a lényegben egyetértünk, hogy a kérdező tanuljon németet :)))

2011. aug. 4. 17:26
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem a spanyolt válaszd, vagy a franciát, de ne a németet, hacsak nem fog meg téged. Azt a legtöbben utálják, kb. minden ismerősöm ezért hamar abbahagyta/ha kötelező volt akkor végigszenvedett és utána nem tud semmit. A németek beszélnek angolul amúgy is.

Mivel latint tanultál (én is tanultam 4 évig gimiben, 10-től kezdtem a spanyolt, most egyetemen 1 éve franciát), ezért mind a francia, mind a spanyol (talán az még jobban) könnyebben fog menni. Könnyű nem lesz, mint ahogy itt írták, meg akik azt találták ki h a világ lekönnyebb nyelve..hát érdekes, nem tudom h tudta megelőzni az angolt pl... Na szóval de főleg a szavakban, meg a nyelvtanban is rendesen azért segít. A spanyolok nem beszélnek mást, nagy általánosságban eszükbe sem jut angolul tanulni, nemhogy mást (tisztelet a kivételnek persze), így az jól jön, ha meg később olaszt is akarsz tanulni, azt kivágod a kisujjadból (de a franciánál is nekem már nem a latin, hanem a spanyol segít többet). A franciák meg büszkeségből nem akarnak máshogy beszélni, és szeretik ha beszéled a nyelvük (nem csak az utcán, munkában is). Nekem a francia és a spanyol is nagyon tetszik, gondolkodtam régen a németen de meghallom és elhányom magam. Amúgy én is (környezet)mérnöknek tanulok, munkahelyeken is keresnek franciául, spanyolul beszélő szakembereket, és ebből sokkal kevesebb van, mint azokból, akik németet beszélik (persze az angol alap). Egyébként meg spanyolul beszélnek a 2. legtöbben a világon, úgyhogy nagyon sok helyen használhatod. Sok sikert, remélem tudtam segíteni.

2011. aug. 8. 00:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha gépészmérnök szeretnél lenni , akkor ezek közül mindenképp a németet!!!!!! Sőt nem csak ezek közül , hanem a németet amúgy is és azután még az angolt. Az angol kell , mert az ma egy alap nyelv , a német meg azért mert az meg egy műszaki nyelv , rengeteg német cég van hazánkban is és preferálják ha beszéled , arról meg nem is beszélve , hogyha Németországba szeretnél majd dolgozni (mert ott ezek nagyon keresett szakmák és nagyon-nagyon jól meg is fizetik) de oda akkor mellé kellesz majd az angol is. A franciát akkor válaszd ha vmi diplomata akarsz lenni , a spanyolt ..... tök felesleges.... sztem nem írtam hülyeséget , műszaki szakközépbe most leszek végzős és én is ilyen szakra fogok majd tovább menni , és apám immár 10 éve dolgozik a gépiparban németben.. Hajrá! :)
2011. aug. 10. 11:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Jah és még annyit , hogy a lényeg a kérdéseben h később GÉPÉSZ v VIllAMOSmérnök szeretne lenni!! Ti ismertek olyan gépészmérnököt , aki spanyolul beszél?????? akkor ne írjatok már hülyeséget légyszives... Nem azt kell nézni h melyik tetszik meg melyik mennyire nehéz , hanem csakis a praktikussági okokat!!
2011. aug. 10. 11:53
 15/15 anonim válasza:

A spanyolt általánosan könnyebben megtanulhatónak tartja több forrás, mint a franciát. Gazdasági előnye mindegyiknek van természetesen sok területen, műszaki előny talán a franciánál erősebb.

Magyarországon a zárójelbe tett németre sokkal többször van szükség, mint a két fent említett nyelvre.

# 6/14 válaszhoz:

Az esemény nem történt meg:

"Szeptember 27-én, Párizsban összegyűltek a világ nyelvészei."

Ilyen egyesület nincs bejegyezve:

"A nyelvtudósok egyesülete, mely Berlinben székel"

A sorrend kacsa.

Javaslom a Nyelv és Tudomány cikkeinek olvasását:

[link]

[link]

2013. jan. 13. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!