Érdelmes finnül tanulni?
Érdemes, de nem könnyebb az angol nyelvnél, szóval szerintem először tud le az angolt középfokon pl, és utána fogj bele komolyabb a finnbe.
Én egy hónapig voltam kint finnországban, és tanultam is egy kis ideig de szerintem nehezebb mint az angol. Pedig az angolt én sem szeretem, és nem tartom könnyűnek azt sem.
Én beszélek finnül, de nem ajánlom. Tolmácsként nem könnyű nyelv, mert területenként másként beszélnek. Pl. Helsinkiben egészen más a beszélt nyelv, mint pl. Kuopioban.
A finn gyorsan megtanulható, de nem tudom van-e igény finn tolmácsokra, fordítókra. A finnek jól beszélnek angolul, szóval nem feltétlenül szorulnak olyan sokan tolmácsra.
Ráadásul csak kb. 5,6 millióan beszélik és csak Finnországban. Én itt tanuluk muszáj volt megtanulnom finnül, de sehol máshol nem tudom használni..
De persze ha érdekel, szeretnéd megtanulni, akkor hajrá soha nem lehet tudni melyik nyelvre lesz igény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!